DOLAR 32,5626 0.04%
EURO 35,0159 0.48%
ALTIN 2.426,300,14
BITCOIN 2101459-3,40%
İzmir
24°

KAPALI

üst menü altı
Murat Kurum: Vatandaşımızı açta açıkta bırakmadık

Murat Kurum: Vatandaşımızı açta açıkta bırakmadık

ABONE OL
7 Şubat 2023 17:42
Murat Kurum: Vatandaşımızı açta açıkta bırakmadık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Murat Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız, devletimiz, tüm imkanlarıyla afet bölgesindedir. Biz hiçbir afet bölgesinde vatandaşımızı açta açıkta bırakmadık, yalnız bırakmadık" dedi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antep'te AFAD Deprem Koordinasyon Merkezi toplantısında konuştu.

10 ilde 13,5 milyon kişiyi etkilediğini söylediği depremlere dair bölgedeki çalışmalara ilişkin bilgiler veren Kurum, "AFAD dışında herhangi bir koordinasyona müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Kurum, "Aziz milletimiz müsterih olsun, Sayın Cumhurbaşkanımız, devletimiz, tüm imkanlarıyla afet bölgesindedir. Biz hiçbir afet bölgesinde vatandaşımızı açta açıkta bırakmadık, yalnız bırakmadık. Bu afette de Gaziantep'te de Hatay'da da Adıyaman'da da Kahramanmaraş'ta da yine milletimizle, 84 milyon büyük Türkiye ailesiyle inşallah bu afetin de üstesinden geleceğiz. Ne eksik varsa bu eksikleri gidereceğiz" sözlerini sarf etti.

'İŞ MAKİNESİ SEVKİYATI YAPILDI'

Kurum, bin 500'e yakın arama kurtarma noktasında enkaz bulunduğunu söyledi. Bu noktalarda bugün itibarıyla arama kurtarma çalışmalarının başladığını dile getiren bakan, "İş makinelerimizin bölgeye sevkiyatı yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Geldikçe sevkine devam ediyoruz. Şantiyelerimizdeki bütün iş makinelerini sahaya dağıtıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kurum ayrıca "Merkezdeki sosyal tesislerimiz, spor salonlarımız ve mahalle konaklarında vatandaşlarımızın geçici barınma ihtiyacı karşılanıyor. 10 bin çadırın sevkiyatı sürmekte. Yine bölgeye bin konteyner sevkiyatı başladı" dedi.

Kurum şu bilgileri verdi:

"Otoyolda kısmen meydana gelen çökmeler sebebiyle ulaşımı D400 karayolundan kontrollü şekilde dün sağladık. Orası da kaya düşmeleri sebebiyle ulaşıma kapalıydı. Önce o yolu açtık. Burayı tedbirli, sadece yardım araçlarının bırakılması süreciyle takip ediyoruz. Vatandaşımız mümkün olduğunca burada yola çıkmasın.

Otoyoldaki hasarların takibini gerçekleştiriyoruz, yarım saat sonra açımını gerçekleştireceğiz. Yolun açılmasıyla birlikte Kilis ve Şanlıurfa bölgesine yardım sürecini de hızlandırmış olacağız. 45 dakika sonra şehirlerarası yolu otobandan vermeye başlayacağız. D400 sadece yardım araçlarına tahsis edilecek.

Antep'te merkezde ve ilçelerimizde su verilemiyor. Yoğun çalışmalar sayesinde bugün Merkez, Islahiye ve Nurdağ'a su verilmeye başlanacak. Tankerler ihtiyaçları giderecek su verme süreçlerini yürütüyorlar. Dün iletişimle ilgili problemler vardı. Baz istasyonları ve elektrik hatlarının depremde hasar görmesi sebebiyle iletişimle ilgili problemler yaşıyorduk. Mobil baz istasyonlarının bölgeye sevkini yaptık. Hem Nurdağ hem Islahiye ile kısmi görüşme sağlanabiliyor. İki saat içerisinde internet erişimini de sağlamış olacağız."

Kurum ayrıca son olarak şunları aktardı:

"Hasar tespit çalışmalarını 10 ilimizde dün itibarıyla başlattık. Burada da Milli Savunma Bakanlığının eş güdümüyle, İHA'larla uçuşlarımızı yapacağız. Akşama genel bir fotoğrafı çıkaracağız. Artçı depremler yaşanıyor. 6.2, 6.6, 5.8 artçılar yaşıyoruz. Vatandaşlarımız hasarlı evlerden kesinlikle uzak durmalıdır. Trafiğe mümkün olduğunca vatandaşlarımız çıkmasın. Gereksiz trafik yükünden kaçınmalıyız. Resmi kanallar dışında hiçbir habere itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz. Uyarı mesajları atıyoruz. Bu mesajlara uyulmalı."

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP