DOLAR 32,5861 0.04%
EURO 34,9221 0.05%
ALTIN 2.429,01-0,03
BITCOIN 2161277-0,50%
İzmir
26°

KAPALI

üst menü altı
Meteoroloji’den uyarı: Bugün sağanak, yarın kar!

Meteoroloji’den uyarı: Bugün sağanak, yarın kar!

ABONE OL
28 Mart 2023 09:17
Meteoroloji’den uyarı: Bugün sağanak, yarın kar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji tarafından yayınlanan tahminlere göre bugün yurdun önemli kısmında kendini gösterecek yağışlar yarından itibaren iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı olarak etkileyecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı. Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan sağanak yağışların gün boyunca hayatı etkilemesi bekleniyor. Yarından itibaren İç Anadolu Bölgesi’nde yağışların kara dönüşmesi döneceği tahmin ediliyor, ilerleyen günlerde ise kar yağışı yurdun doğusuna doğru kayacak.

YER YER KUVVETLENECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ile Giresun, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Adana’nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Eskişehir, Ankara’nın kuzey ve batısı, Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP