DOLAR 32,5856 0.08%
EURO 34,9612 -0.04%
ALTIN 2.456,350,84
BITCOIN 20885610,85%
İzmir
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Malatyada 2. gün… Kent yanlız bırakıldı!

Malatyada 2. gün… Kent yanlız bırakıldı!

ABONE OL
7 Şubat 2023 17:11
Malatyada 2. gün… Kent yanlız bırakıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli iki deprem Malatya'yı da vurdu, kentte birçok yerleşim yeri yıkılırken, arama kurtarma çalışmaları sınırlı düzeyde kaldı. Depremden kaçabilen yurttaşlar ise geceyi dışarıda geçirdi.

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü saat 4.17'de meydana gelen 7.7, büyüklüğündeki deprem ve ardından 13.24'te meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem Malatya'yı da vurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bugün saat 11.30'da yaptığı açıklamada kentte 166 kişinin yaşamını yitirdiğini 3 bin 298 kişinin yaralandığını söyledi.

İlk depremin ardından 24 saat geçmesine rağmen birçok bölgeye kurtarma ekipleri gönderilmedi. Evrensel muhabiri Murat Uysal Malatya'daki durumu aktardı. Gece boyunca bölgede haber takibi yapan muhabirimiz, "Kâr yağışı durmadı. Yalnızca gönüllü olarak dayanışmaya gelen sivil insanlar vardı. Görevli kurumlar gece boyunca uğramadı enkaz alanına" bilgisini geçti.

Ciddi kayıpların ve yıkımların yaşandığı kentte halk soğuk hava koşullarında, ekipmansız olarak kendi imkanlarıyla arama kurtarma çalışmaları yürütmeye çalıştı. Enkaz altına kalanlar, yakınları lokasyon bilgilerini paylaşarak enkaz altında olduklarını duyurmaya çalıştı.

Binlerce depremzede elektriğe, suya, barınmaya, yiyeceğe ulaşamadı. Yetkililere erişemeyen depremzedeler, duyurulan toplanma alanlarına da ulaşım araçları olmadığı için ulaşamadı ya da duyurulardan haberdar olamadı.

Öte yandan Malatya'da gece saatleri itibarıyla etkili olmaya başlayan ve havanın ağarmasıyla etkisini artıran kar yağışı, ekiplerin çalışmasını da güçleştiriyor.

AĞBABA: MALATYA'NIN KÖYLERİNE ULAŞILMAMIŞ

CHP heyetiyle beraber Malatya'da bulunan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ""Ulaşım koşulları nedeniyle yardım alamıyoruz. Burada insanlar suya, ekmeğe muhtaç. Malatya'nın köylerine hiçbir şekilde ulaşılmamış" dedi.

2 KIZ ÇOCUĞU ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir binanın enkazından 2 kız çocuğu sağ kurtarıldı.

Ekipler, dün meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci deprem sonrasında yıkılan binanın enkazından Elçin ve Melike isimli iki kız çocuğunu çıkardı.

İki kız, ambulansla Şehit Esra Köse Başaran Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan Elazığ'dan Malatya'ya giden itfaiye ekipleri, yıkılan binanın enkazından baba ve kızı ile yeğenin de bulunduğu 4 kişiyi 32 saat sonra kurtardı.

Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına Elazığ Belediyesi İtfaiye ekipleri de destek veriyor. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu Malatya Sanayi Sitesi bölgesinde çöken bir binanın enkazından bir baba ile 3 yaşındaki kızı, 16 yaşındaki yeğenin de bulunduğu 4 kişi kurtarıldı.

Enkaz altından yaklaşık 32 saat sonra çıkarılan yaralı 4 kişi kentteki hastanelere kaldırıldı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP