DOLAR 32,5009 -0.15%
EURO 35,0233 0.41%
ALTIN 2.433,900,46
BITCOIN 2093329-0,98%
İzmir
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
İYİ Parti’nin İzmir kaptanı Sinan Bezircilioğlu: ‘İlk hedefimiz ittifakın adayını Cumhurbaşkanı seçtirmek’, ‘İzmir’de 9 milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz’

İYİ Parti’nin İzmir kaptanı Sinan Bezircilioğlu: ‘İlk hedefimiz ittifakın adayını Cumhurbaşkanı seçtirmek’, ‘İzmir’de 9 milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz’

ABONE OL
30 Mart 2023 12:39
İYİ Parti’nin İzmir kaptanı Sinan Bezircilioğlu: ‘İlk hedefimiz ittifakın adayını Cumhurbaşkanı seçtirmek’, ‘İzmir’de 9 milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, parti il binasında seçim sürecine dair gerçekleştirdiği basın toplantısında İzmir'de hedeflerinin 9 milletvekili olduğunu belirtti. İzmir birinci bölgede 4, ikinci bölgede 5 milletvekili hedeflerine ulaşacaklarını kaydeden İl Başkanı Bezircilioğlu, "İlk hedefimiz Millet İttifakı’nın adayını seçmektir. İkinci bölgede 5, birinci bölgede 4 olmak üzere toplam 9 vekil hedefimiz var. İzmir solun kalesi değildir. Milletvekilliği seçimlerinde rakip olarak gireceğiz." dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM- HABER MERKEZİ-EMİN ŞANLI– İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in masadan kalkması üzerine konuşan ve bu sürecin seçime giden yolda cumhurbaşkanı adayının kendini güçlendirdiğini ifade eden Bezircilioğlu, “Güçlendirilmiş parlamenter sisteme giden süreçte genel başkanımızın duruşu sayesinde iki değerli belediye başkanımız, cumhurbaşkanı adayımız ile birleşerek güçlendirilmiş cumhurbaşkanı adayımızı halkımıza duyurduk” ifadelerini kullandı.

ADAYIMIZI GÜÇLÜ HALE GETİRDİK

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri (CHP) ve Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık süreci hakkında konuşan Bezircilioğlu, “3 Mart öncesine göre Millet İttifakı’nın gücü de adayı da 3 Mart öncesine göre bugün çok çok daha kuvvetli ve çok çok daha umut veren noktadır. Şu an seçileceğine dair 3 Mart öncesi olan tedirginlikler, soru işaretlerinin giderildiğine inanıyoruz. Bunu da sağlayan Sayın Genel Başkanımızın öncelikle Türkiye’yi sarsan hamlesi ve sonrasında da siyasi zekası ile masayı ve adayımızı çok güçlü hale getiren ve Türkiye’yi Cumhurbaşkanlığı konusunda en popüler iki isim ile, iki değerli belediye başkanlarını Sayın Kılıçdaroğlu’nun başkan yardımcıları olarak tanımlayarak bir nevi güçlendirilmiş parlamenter sürecine giden yolda güçlendirilmiş Cumhurbaşkanı ile milletimize çok çok büyük hizmetler vermiştir. Bu noktada partimiz bir miktar güç kaybetmiş gibi gözükse de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Türk milleti zekidir, çalışkandır. İyi Parti’ye de “Sezar’ın hakkı Sezar’a” deyip partimize teveccüh göstereceğine inanıyorum” diye sözlerini sürdürdü.

KOLTUKTAN GÜÇ ALAN DEĞİL KOLTUĞA GÜÇ VERMEK İÇİN GELDİM

İYİ Parti’de İl Başkanlığı görevine seçilme sürecini aktaran Bezircilioğlu, “Geçtiğimiz hafta temayül yoklaması oldu. Çok hızlı bir şekilde pozisyon alıyoruz. Koltuğu oturduğum an bir saniye bile tereddüt etmedim. Adaptasyonda sıkıntı yaşamadım. Ben gücümü koltuktan alan birisi değilim. İzmir’de benim birçok başkanlık pozisyonunu, konforu ve işimi bırakıp da İl Başkanlığı koltuğuma geldiğimi biliyorsunuz. Ben koltuğumdan güç almaya değil koltuğuma güç vermeye geldim. Hiç kimse ile sıkıntım yok, bana biçilen rol herkesi kucaklayıp İyi Parti ailesini İzmir’de nasıl birinci parti yapabiliriz, bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Bundan sonra da sizlerle sağlıklı bir şekilde bu süreci yöneticilimize inanıyorum. Her konuda açık olmaya çalışacağım. Siyasetin inceliklerini pek bilmem ama siyasetin mayası insan. Ben de hayatımın bir bölümünü insana vermiş birisiyim. İş hayatımda ve benzeri yerlerde. O yüzden hammadde aynı. Siyasette zaman zaman sıkıntılar olsa da demokrasi mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

""

DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİRDİK

Parti içi demokrasi hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Bezircilioğlu, “Türkiye’ye 20 yıl sonra demokrasi getirmeye iddiası olan biz, ancak kendi içimizde demokrasiyi sağladığımızda, içselleştirdiğimizde, İzmir halkına demokrasiyi konuşma hakkımıza sahip olduğumuzu düşünüyorum. İzmir’de gerçek, nizami bir İl Başkanlığı kongresinde seçilen kardeşiniz, il başkanı olarak benim. Bunu İyi Parti’nin farkını ortaya koymak için söylüyorum. Bazı kongreler var, ya tek aday oluyor ya da atama oluyor. Biz İzmir’de gerçek bir demokrasi şöleninde 5 aday ile başlayıp 2 adaya indik ve seçimimizi yaptık. Kendi partililerime de söylüyorum. İster ben olayım ister başkası olsun, sizler şanslısınız diyorum. Önce delegelerden il başkanlığına kadar seçimler oldu. Sayın Genel Başkanımız ve partimizin üst düzey yönetimini tebrik ediyorum ve demokrasi adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SANDIK İŞİNİ ÖZÜMSEYEN ENDER BİR PARTİYİZ

Temayül yoklaması hakkında sorulan soruya cevap veren Bezircilioğlu, şu bilgileri paylaştı: "Hakim huzurunda olmayacak. Bu bir temayül yoklaması. Takdir genel merkezdendir. Biz sadece İzmir olarak temayülümüzü yapacağız. Biz direkt sandık kuracağız. Sandık işini seviyoruz. 5 Ekim’den beri sandık kura kura buraya geldik. Demokrasiyi özümsedik. 70-80’lerde eski Adalet, Doğru Yol Partileri eskiden ön seçimle gelirmiş. Biz bugün bunu yapan ender partilerden biriyiz. 70’lerde 60’larda daha demokratmışız. 50 sene sonra geldiğimiz noktaya bakın. Eski Türkiye dedikleri gibi değil.

Biz de 1 ve 2. bölgede sandıklar kuracağız. Burada Celal Atik Spor Salonu’nda, 2. bölgede de coğrafi koşullardan dolayı merkez Bayraklı’da olmak üzere Güney’de Ödemiş’te, Kuzey’de de Bergama’da olmak üzere iki salonda daha sandık kurup üç bölgede sandık kuracağız. Üyelerimizin tamamının fiilen gelip oy kullanacağı şekilde oylarını atıp en az 7 en çok 14 isim yazarak fiilen, şahsen oy kullanacağı fiziksel temayül yoklaması yapılacak. 66 aday adayının 64’ü seçime girecek. Sayın vekilimiz Aytun Çıray ve Başkan Yardımcımız Ümit Özlale seçime girmeyecek. Sayın İzmir vekilimiz Dervişoğlu temayüle girecek. Kendisi birinci bölgeden girecek.^

ATATÜRK KADAR ÖRNEK ALINAN BAŞKA BİR LİDER DAHA YOKTUR

İktisat kongresinde Sırrı Süreyya Önder’in “Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh aslında barış yanlısı bir ifade değildi’ açıklamasının sorulması üzerine Bezircilioğlu Sırrı Süreyya Önder’in açıklamalarını eleştirdi.

İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, şunları söyledi:  “Adamların niyeti belli, şeceresi belli. Nasıl bir yorum yapmamızı bekliyorsunuz? Atatürk gerçekten sadece Türk milleti için değil, dünya için çok büyük bir mucize. Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda oluşan, o kaosta bin yıldır Anadolu’da yaşayan bir milleti tekrar, kaybolan Türklüğümüzü tekrar kazandıran Atatürk, Allah’ın bir hediyesidir. Büyük bir cihan savaşından çıkmış ve çok yerde sömürgecilik altında milli benliğini oluşturamamış birçok millete ilham olmuştur, örnek olmuştur. Atatürk’ün öğretileriyle doktrinleriyle yol almışlardır. Atatürk’ün adını ağzına alırken destur deyin. Bu kadar ucuz mu bunlar? Dünyanın dörtte üçünü etkileyen yüz yılda değil bin yılda bir gelecek lider. Mekanı cennet olsun.

Cihanda sulh diyerek dünyadaki barışa en büyük katkı veren lider Atatürk’tür. Pakistan, Mısır, Filistin, Arabistan, Kuzey Afrika’sına kadar… Bu kadar mazlum millete Gandhi’sinden Mao’suna kadar herkesin gıpta ettiği bir lider. Elimizde böyle bir hazine, mucize var etrafına sarılmamız lazım. Dünya milletleri bizden daha çok kıymet veriyor. Böyle bir sözü kabul etmiyorum. Herkes Atatürk’ü ağzına alırken dikkat edecek. Atatürk’e bakış açımıza geniş tutmamız lazım. Cihanda sulh dünya barışına bu kadar katkı koyan başka bir lider yoktur. Türk milletinin kutsalıdır."

İZMİR'DEN BİR İSTİFA YOK

Yavuz Ağıralioğlu’nun partiden istifa süreci hakkında sorulan soruya Bezircilioğlu, “İttifaka bu saatten sonra hiçbir etkisi olmaz. İttifak çok önemli bir eşiği geride bıraktı. İstifa konusunda geç kaldığını düşünüyorum. Madem böyle bir niyetin vardı. Biz 6 Mart’ta tavrımızı koyduk. Böyle bir istifa olacaksa Martın başında olmasını beklerdim. Kendinin açıklamalarının ittifaka zarar vereceğini düşünmüyorum. İzmir’den de bu olay nezdinde bir istifa yaşanmadı” dedi.

GENÇLERİN HAYAL KURABİLECEĞİ BİR ÜLKE KURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Gençlere yapılacak projeler ile ilgili sorulan soruya  Bezircilioğlu “Gençlerle ilgili her şeyden önce çok ciddi mesaimi gençlere vakit ayırmaya çalışıyorum. Türkiye’yi kurtaracak kadrolar onlar, Z kuşağı kurtaracak. 2030’larda Türkiye’yi yönetecek kadrolar. İnşallah onları düzgün yetiştirip bizim büyüklerimizin düştüğü hatalara düşmeyecekler. Apolitik dediğimiz gençlerimiz koşa koşa deprem bölgesine gittiler. Bu çocuklar 20 canımızı kurtardılar. Yüzün üzerinde de maalesef cenazelerimize ulaştılar. Bizden daha milliyetçiler. Teşekkür ziyareti yaptık onlarla burada. Bizleri basına duyurma dediler. Ne kadar olgunlaştıklarını ve ülke meseleleri ile iç içe olduklarını gördüm. Çok çok umutlandım. Gençlerin tekrardan hayal kurabileceği bir ülke kurmaya çalışacağız” dedi.

TOZUN KALKMASINI BEKLEDİK

Millet İttifakı liderlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masadan kalkıp tekrar oturduğu 3-6 Mart süreci hakkında kendilerine ulaşamayan basın mensuplarına sürecin kolay olmadığını hatırlatan Bezircilioğlu, “Dakikalar bile çok kıymetliydi. O dönem diyeceklerim sınırlı ve siyaseten o günün hali sıkıntılı bir süreçti. Tozun kalkmasını bekledik” dedi.

 9 VEKİL HEDEFİMİZ VAR

Milletvekilliği hedefi için konuşan Bezircilioğlu “İkinci bölgede 5, birinci bölgede 4 olmak üzere toplam 9 vekil hedefimiz var. İzmir solun kalesi değildir. Milletvekilliği seçimlerinde rakip olarak gireceğiz. İlk hedefimiz Millet İttifakı’nın adayını seçmektir. İzmir demokrat bir şehirdir. İyi partinin en kolay yeşerebileceği, siyasi atmosfere, iklime sahip olacak bir kentimizdir. Ben İzmir’den çok umutluyum. İyi partiye anlayacaklarına inanıyorum. Elimizden ne geliyorsa yapacağız.

EĞİTİM SEVİYESİ EN YÜKSEK SEÇMEN KİTLESİ İYİ PARTİ’DE

Seçmen kitleleri hakkında da konuşan Bezircilioğlu, “Borcu en az olan seçmen kitlesi İyi Parti’de. Eğitim seviyesi en yüksek seçmen kitlesi de İyi Parti seçmeni. Kadroları ve neferleri ile İyi Parti, ülkeyi on yıllardır tek başında yönetecek, layık olduğu şekilde yönetecek adı gibi iyi olan İyi Parti’dir. Genç bir partiyiz, tabii ki her kongre, her seçim önemli. Eskilerin bir tabiri var “7 büyük kongre olmadan bir parti oturmaz deniyor” Salon vermiyorlar, verseler elektriğini kesiyorlar. Genel Başkanımız çok zor şartlar altında bu partiyi, bu ülke için kurdu. Bugün ülkede bu adamları yenebiliriz, siyaseten emekli edebiliriz diyorsak bu tamamen 2017’de kurulan partimizin güneşi sayesindedir. 2019 seçimlerinde Ankara ve İstanbul’un alınmasında katkısı olmuş ve milletimize onların yenilebilir bir kadro olduğu umudunu vermiş bir parti olarak İyi Parti çok büyük bir önem teşkil etmiştir. İyi Parti kilit bir partidir. İyi Parti’nin olmadığı hiçbir siyasi varyasyon olmayacaktır” diyerek İzmir halkını İyi Parti’ye sahip çıkmaya davet etti.

HER OY KUTSALDIR

Sandık güvenliği için endişelerini dile getiren Bezircilioğlu, “İzmir’de 11 bin küsür sandık var. 3 Mart döneminde istifalar olmuştu. Bir kısmı sandık görevlisiydi, onların yerini hemen doldurduk. Gidenlerin hemen hemen hepsi geri döndü ve onun haricinde çok daha üye kaydı aldık. Bu süreçten güçlü çıktık. O süreçte milletimize yaptığımız hizmeti nasıl iyi anlatabilirsek o kadar daha güçlü olacağımıza inanıyorum. Sandık konusunu bu sefer hiçbir şekilde şansa bırakmayacağız. Sandık demek oy demek, namustur, kutsaldır. Demokrasinin tem tezahürü için üzerimize düşen neyse onu yapacağız. Millet İttifakı olarak bu konuda şanslıyız. Kim kime oy veriyorsa her verilen oy kutsaldır. Hepimizin oyu kutsaldır. Verilen her oy dört dörtlük şekilde karşılığını görsün. Sağlıklı yaşanabilir bir Türkiye’ye geçiş yapacağımız 14 Mayıs sürecine bu oyların sirayet edeceğine inanıyorum” dedi ve deprem bölgesinde yaşayan insanların kullanacağı oylarda soru işaretlerinin de kaldırılmasını talep etti.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP