DOLAR 32,5999 0.37%
EURO 34,7454 0%
ALTIN 2.497,460,55
BITCOIN 20326611,91%
İzmir
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
İYİ Parti’de Ön Seçim zamanı… Hangi aday adayları ipi göğüsleyecek?

İYİ Parti’de Ön Seçim zamanı… Hangi aday adayları ipi göğüsleyecek?

ABONE OL
28 Mart 2023 11:03
İYİ Parti’de Ön Seçim zamanı… Hangi aday adayları ipi göğüsleyecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti İzmir Teşkilatı'nda birinci ve ikinci bölge milletvekili aday adayları listesi tamamlandı. Genel Başkan Meral Akşener'in talimatıyla İzmir'in de içinde bulunduğu 18 kentte ön seçim yapılacak. İzmir'de 2 Nisan pazar günü yapılması beklenen ön seçimde birinci bölgede 39, ikinci bölgede 26 aday adayı yarışacak. Önseçimde İzmir Birinci bölgede İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkan adayı da olan Ülkü Doğan ve Avukat Ali Topuçu'nun öne geçmesi; ikinci bölgede ise İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile İl Başkan Yardımcısı Tamer Cücü'nün isimleri öne çıkıyor. 

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-EMİN ŞANLI- İYİ Parti'de Milletvekili aday adaylarının başvuruları tamamlandı ve liste netleşti. Şimdi gözler 2 Nisan Pazar günü gerçekleşecek ön seçimde hangi aday adaylarının teşkilattan daha fazla kabul görüp ipi göğüsleyeceğine çevrildi. 

Parti teşkilatından edinilen bilgilere göre İzmir Birinci Bölgede, TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, Ülkü Doğan ve Ali Topçu'nun teşkilatın yoğun desteğini alacağı belirtiliyor. 

""

İKİNCİ BÖLGEDE ÖNE GEÇEN İSİMLER KİMLER? 

Öte yandan İkinci bölgede ise İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve İl Başkan yardımcısı Tamer Cücü isimleri dikkat çekiyor. 

Hafta sonu (2 Nisan-pazar) günü gerçekleşecek olan ön seçimde birinci bölgede Konak('ta, ikinci bölgede ise Bergama, Bayraklı ve Ödemiş'ten sandık kurulacak. 

 

GENEL SEKRETER UYGUR POYRAZ İMZALI GENELGE 

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı’nın bugün Genel Sekreter Uğur Poyraz imzasıyla İl Başkanlıklarına bir genelge gönderdi. Ön Seçim Yoklaması başlıklı genelgede, belirtilen noktalara özen ve hassasiyet gösterilmesi istendi. 

AKŞENER’İN TALİMATI DOĞRULTUSUNDA 

Uğur Poyraz imzalı genelgede a,  “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in talimatları doğrultusunda, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel seçiminde gösterilecek milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın bütün seçim bölgeleri ile Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat seçim bölgelerinde belirlenecek merkezlerde sandık kurulacak ve üyelerimizin oy kullanacağı üye tabanlı temayül yoklaması şeklinde ön seçim yapılacaktır” ifadeleri de yer aldı. 

""

""

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP