DOLAR 32,3780 0.17%
EURO 34,9662 -0.32%
ALTIN 2.323,960,21
BITCOIN 22725440,89%
İzmir
18°

AÇIK

üst menü altı
Twitter'dan kavgadan koruma özelliği!

Twitter'dan kavgadan koruma özelliği!

ABONE OL
7 Ekim 2021 15:07
Twitter'dan kavgadan koruma özelliği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Twitter, gergin bir seyirde ilerleyen sohbetlerde kullanıcılara uyarıda bulunacak. Kullanıcıya çeşitli hatırlatmalar yapacak. Twitter'dan yapılan açıklamada açılan bu yeni özelliğin henüz deneme aşamasında olduğu belirtildi..

Shift Delete'den Faruk Doğan'ın haberine göre; Sosyal medya uygulamalarında her gün milyonlarca hatta belki de milyarlarca insan vakit geçiriyor. Kimileri tamamen eğlence amaçlı vakit geçiriyorken, saatlerce bir konu hakkında tartışmayı sevenlerin sayısı da oldukça fazla. Fakat sanal tartışmaların seyri maalesef her zaman olması gerektiği gibi ilerlemiyor. Öyle ki küfürlerin havada uçuştuğu anlar dahi yaşanabiliyor.

Bu şekilde ilerleyen tartışmalara bazen katılmak ya da katılmamak elde olmuyor. Zira gönderiye yapılan yorumları okuyayım derken, aniden kendinizi kavganın içinde bulabiliyorsunuz.

"DİKKATLİ OL UYARISI"

Twitter, ‘hararetli’ geçtiği tespit edilen sohbetlerin alt kısmına “dikkat” uyarısı yerleştirecek. Android ve iOS kullanıcılarının erişimine açılan yeni özellik henüz deneme aşamasında. Şirket konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bir sohbete katılmadan önce ortamın havasını bilmek ister miydiniz? Android ve iOS’ta, girmek üzere olduğunuz sohbetin hararetli veya gergin bir hal alıp alamayacağı konusunda size bilgi verecek istemleri test ediyoruz.”

“HEADS UP” ADLI ÖZELLİK, TWİTTER UYGULAMASINDA TESTTE

Twitter ayrıca kullanıcılara belirli telkinlerde bulunacak. Tartışmanın içerisine girmeden önce “saygı çerçevesinde iletişim kurmanın” platformu daha iyi bir yer haline getirdiğini hatırlatacak. Ayrıca farklı fikirlere karşı açık olmanızı ve her zaman gerçeklere odaklanmanız gerektiğini de vurgulayacak. Tüm bunları kabul ediyorsanız ilgili konuşmaya katılabileceksiniz.

Twitter’ın yeni özelliği bazen insanların aklından çıkardığı “saygı” kurallarını önlerine koyarak potansiyel kavgaları engelleyebilir. Öte yandan, gergin ilerleyen bir konuşmaya katılmaktan hoşlanmayanlar için büyük önem taşıyor. Test sürecinin sürdününü belirten Twitter, uyarıları ne zaman genel kullanıcılara sunacağı konusunda bilgi vermedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP