DOLAR 32,4900 -0.17%
EURO 34,9553 0.31%
ALTIN 2.430,230,30
BITCOIN 2065801-4,25%
İzmir
21°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Milletvekili Serter'den o çözüme eleştiri: 'Bir ay sona yeniden parklara mı gitsinler?'

Milletvekili Serter'den o çözüme eleştiri: 'Bir ay sona yeniden parklara mı gitsinler?'

ABONE OL
22 Eylül 2021 18:30
Milletvekili Serter'den o çözüme eleştiri: 'Bir ay sona yeniden parklara mı gitsinler?'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Valiliği’nin barınma sorunu yaşayan gençler için misafirhane ve yurtların bir ay boyunca ücretsiz tahsis edileceği ile ilgili gelişmeyi eleştirdi. Milletvekili Serter, sorunun çözümünde asıl yetki ve sorumluluğun ilgili bakanlık ve kurumlarda olduğunu savunarak, bir aylık çözümün ‘pansuman’ çözüm olacağını belirtti ve “Bu karar şimdilik bile olsa bir aylık ise yeterli değil. Gençlerin yurtlarda ve konuk evlerinde barındırılması şeklindeki çözümün eğitim öğretim yılı sonuna kadar olması gerekiyor. Aksi durumda bu sadece pansuman bir tedbirdir. Bir ay sonra ne olacak? Bir ay sonra biz bu gençleri yeniden parklara mı göndereceğiz?” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir’de üniversite öğrenimi için gelen ancak barınma sorunu yaşayan gençlerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için harekete geçen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı yurtlar ve valiliğe bağlı kurumların misafirhanelerinin bir ay boyunca gençlere ücretsiz tahsis edileceğini, bir ay sonunda yeniden durum değerlendirmesi yapılıp yeni tedbirler de geliştireceklerini açıkladı.

Üniversiteli gençlerin İzmir’de başlattığı Barınamıyoruz adlı harekete ve Buca Hasanağa Parkı’nda gerçekleştirdikleri protestoya destek veren milletvekillerinden CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, sorunun çözümü yönünde valiliği göreve çağırmıştı.

Valiliğin açıkladığı çözüm önerilerini değerlendiren CHP Milletvekili Bedri Serter, bir aylık ücretsiz yurt ve misafirhane çözümünün yeterli olmadığını, bu çözümün eğitim-öğretim yılının sonuna kadar olması gerektiğini savundu.

“BİR AY SONRA BU GENÇLERİ YENİDEN PARKLARA MI GÖNDERECEĞİZ?”

Milletvekili Serter, “Bu çözüm yeterli değil. Bu karar şimdilik bile olsa bir aylık ise yeterli değil. Gençlerin yurtlarda ve konuk evlerinde barındırılması şeklindeki çözümün eğitim öğretim yılı sonuna kadar olması gerekiyor. Aksi durumda bu sadece pansuman bir tedbirdir. Bir ay sonra ne olacak? Yeni tedbirler alınacağına kalıcı çözüm olması daha doğru olurdu. Bir ay sonra biz bu gençleri yeniden parklara mı göndereceğiz?” diye sordu.

“SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE ASIL YETKİ VE SORUMLULUK BAKANLIKLAR VE İLGİLİ KURUMLARDA”

Öğrencilerin barınma sıkıntısının çözümünde asıl yetki ve sorumluluğun hükümete bağlı bakanlıklarda, kredi ve yurtlar kurumu ile YÖK’te olduğunu dile getiren CHP Milletvekili Bedri Serter, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve diğer belediye başkanlarının sunduğu olanakların küçümsenmesi veya eleştirilmesinin ise kabul edilebilir olmadığını söyledi.

“BU İŞİN BELEDİYELERLE UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ OLMAMASINA KARŞIN…”

Milletvekili Serter, “Bu sorunun nihai ve kalıcı çözümünde asıl sorumluluk ve yetki hükümet, bakanlıklar ve ilgili kurumlardır. Bu işin belediyelerle uzaktan yakından ilgisi, alakası olmamasına karşın belediyelerimiz ve başkanlarımız taşın altına elini koyup öğrencilerimizi imkanları dahilinde sokakta bırakmamak için ellerinden geleni yapıyor, yaptı. Bu çabaların küçümsenmesi ise doğru değil” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP