DOLAR 32,3883 0.21%
EURO 35,0898 -0.02%
ALTIN 2.325,280,26
BITCOIN 2280357-0,35%
İzmir
23°

AÇIK

üst menü altı
Milletin Sesi Balıkesir'de… Kılıçdaroğlu: 'Sizin feriştahınız gelse Kılıçdaroğlu geri adım atmaz'

Milletin Sesi Balıkesir'de… Kılıçdaroğlu: 'Sizin feriştahınız gelse Kılıçdaroğlu geri adım atmaz'

ABONE OL
24 Temmuz 2022 18:32
Milletin Sesi Balıkesir'de… Kılıçdaroğlu: 'Sizin feriştahınız gelse Kılıçdaroğlu geri adım atmaz'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üçüncüsü Balıkesir’de gerçekleştirilen Milletin Sesi Mitingi’nde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Beşli çeteyle aramızı düzeltmeye çalışıyorlar. İktidar olursa bizden hesap sormasın diye. Kul hakkını savunmak Bay Kemal'in görevidir. Asla ve asla izin vermeyeceğim. Uyuşturucu baronları, yeraltı çeteleri var. Bütün bunlara asla izin vermeyeceğiz. Kimse avantadan zengin olmayacak. O defteri tamamen kapatacağız" dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-Lozan’ın yıldönümünde Balıkesir’de, Kuvay-ı Milliye Meydanı’nda 18.30’da başlayan Milletin Sesi Mitingi’nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için mücadele ettiklerini belirterek, birlik-beraberlik ve kucaklaşma zamanı olduğunu söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye sıradan bir ülke değildir. Türkiye bütün mazlum ülkelere örnek olan ülkedir. Türkiye önderlik yapıp bağımsızlık savaşını veren ülkedir. Balıkesir’e İstiklal madalyasının verilmesi lazım. Bunun da teklifini yapacağız. Bir yüzyılda büyük acılar çektik. Başarılar da oldu. Başbakanlar, bakanlar, gencecik evlatlarımız idam edildi. Bir sağdan bir soldan olsun dediler gencecik evlatlarımızı astılar. O ailelerle helalleşmek zorundayız. Artık kucaklaşma, beraber olma zamanı. Artık Alevi Sünnü, Laz Türk Kürt diye ayrım yapmadan kucaklaşma zamanı” dedi.

""

SİZİN FERİŞTAHINIZ GELSE KILIÇDAROĞLU GERİ ADIM ATMAZ

Hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğini vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Baskı kuruyorlar.  Tazminat davaları açıyorlar. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sizin feriştahınız gelse Kılıçdaroğlu geri adım atmaz. Ben bu millet için çalışıyorum” diye konuştu.

BAY KEMAL OLMAK İÇİN BÜTÜN HAYATIMI VERDİM

Kendisine yönelik Bay Kemal ifadesini kullanılmasını da konuşmasını da gündemine alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ne yaparlarsa yapsınlar Bay Kemal o düzeni mutlaka değiştirecek. Bay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim. Bay Kemal olmak için önce ahlaklı olacaksın. Kul hakkı yemeyeceksin. Bay Kemal olmak için adaletli olacaksın. Emperyal güçlerin karşısında diz çökmeyeceksin. Bay Kemal olmak için bir milyon dolar bulurum diye Körfez ülkelerine gidip el avuç açmayacaksın. Bay Kemal olmak için hiçbir çocuğun aç yatağa girmediği bir ülke yaratacaksın. Ve Bay Kemal olmak içni İstanbul Sözleşmesi’ni bir haftada yürürlüğe koyacaksın. Sen kim Bay Kemal kim?” ifadelerini kullandı.

""

O RÜŞVET ALAN BÜYÜKELÇİLERİ DERHAL GÖREVDEN ALACAĞIM

Meydanı dolduran binlerce Balıkesirliye seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, rüşvet alan büyükelçileri iktidara gelir gelmez görevden alacaklarını, devleti yeniden adalet ve liyakata göre inşa edeceklerini dile getirerek, “O rüşvet alan büyükelçileri iktidar olduğumuzda derhal görevlerinden alacağım. Derhal. Uyuşturucu baronları, onlarla mücadele edeceğim. Gencecik evlatlarımızı zehirliyorlar. Onlarla fotoğraf çektirenlere de hesabını soracağım. Biz ülkemizin çıkarları için çalışıyoruz. Mücadele ediyoruz. Onların bir köşeye atılmalarını, dikkate alınmamalarını, umutlarını yurtdışında aramalarını içimize sindiremiyoruz. Beraber, birlikte olmak birlikte mücadele etmek zorundayız. Bize inanın, bize güvenin, bizimle yürüyün. Hak için adalet için yürüyor. Korkmadan yürüyün” ifadelerini kullandı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri, milletvekillerinin de halkın arasında konuşmaları takip ettiği Milletin Sesi Mitingi’nde önce çiftçiler, tıp fakültesi öğrencileri yaşadıkları sıkıntıları anlatan konuşmalar yaptı.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

Kuvay-i Milliye Meydanı diyoruz biz bu meydana, sıradan bir meydan değil. Kuvay-ı Milliyeciler var bu meydanda. Sevr’i yırtıp çöp sepetine atan Kuvay-ı Milliye’nin başkentindeyiz. İlk yapacağımız iş Lozan’ı bayram ilan etmek. Bu teklifi yaparken akla karayı bir daha göreceğiz. Bu teklifi TBMM Genel Kurulu’na getirirken kimlerin vatansever olup olmadığını kimlerin Milliyetçi olup olmadığını anlamak için birlikte izleyeceğiz.

ARTIK KUCAKLAŞMA, BERABER OLMA ZAMANI

Türkiye sıradan bir ülke değildir. Türkiye bütün mazlum ülkelere örnek olan ülkedir. Türkiye önderlik yapıp bağımsızlık savaşını veren ülkedir. Balıkesir’e İstiklal madalyasının verilmesi lazım. Bunun da teklifini yapacağız. Bir yüzyılda büyük acılar çektik. Başarılar da oldu. Başbakanlar, bakanlar, gencecik evlatlarımız idam edildi. Bir sağdan bir soldan olsun dediler gencecik evlatlarımızı astılar. O ailelerle helalleşmek zorundayız. Artık kucaklaşma, beraber olma zamanı. Artık Alevi Sünnü, Laz Türk Kürt diye ayrım yapmadan kucaklaşma zamanı.

""

GÖREVİMİZ DEVLETİ YENİDEN İNŞA ETMEK; BUNU YAPACAĞIZ

Ayrımcılık hiçbir ülkeye yarar getirmemiştir. Beraber olacağız. CHP olarak yani devleti kuran parti olarak iki kırmızı çizgimiz var; vatanımız ve bayrağımız. Kimliği en olursa olsun inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun vatanına ve bayrağına bağlı olan herkesin başımın üstünde yeri vardır. Böyle bakacağız. Bugün geldiğimiz nokta; kutuplaştıran bir toplum var. Dış politikanın şahsileştiğini görüyoruz. O nedenle ağır bedeller ödüyoruz. Devlette liyakat kalmadı. Rüşvet alanların büyükelçi ilan edildiği bir ülke olmak istemiyoruz. Görevimiz devleti yeniden inşa etmek. Bunu yapacağız. 5 sente muhtaç bir Türkiye Cumhuriyeti gerçeği var. Merkez Bankası’nın kasasında kendisine ait 5 sent bile para yok.

BU ÜLKEYE HAKKI, HUKUKU, ADALETİ GETİRECEĞİZ; BİZE İNANIN

Bu ülke kanla gözyaşıyla kuruldu. Sıradan bir ülke değil bu ülke. Bu ülkenin bir itibarı, saygınlığı var. Buradan çekip çıkarmamız lazım. Gençlerimiz var, yiğit gibi gençlerimiz. Devletin dini adalet ise, adaleti yeniden getirmek zorundayız. Adalet için bu kardeşiniz evet yürüdü. Helal olsun. Eşlik ettiler bana milyonlar. Onlara da helal olsun. Artık bugün hangi görüşten olursa olsun herkes artık bugün hak diyor, hukuk diyor, adalet diyor. İnanın ve bize güvenin. Bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti mutlaka getireceğiz. Bize inanın.

O RÜŞVET ALAN BÜYÜKELÇİLERİ DERHAL GÖREVLERİNDEN ALACAĞIM

O rüşvet alan büyükelçileri iktidar olduğumuzda derhal görevlerinden alacağım. Derhal. Uyuşturucu baronları, onlarla mücadele edeceğim. Gencecik evlatlarımızı zehirliyorlar. Onlarla fotoğraf çektirenlere de hesabını soracağım. Biz ülkemizin çıkarları için çalışıyoruz. Mücadele ediyoruz. Onların bir köşeye atılmalarını, dikkate alınmamalarını, umutlarını yurtdışında aramalarını içimize sindiremiyoruz. Beraber, birlikte olmak birlikte mücadele etmek zorundayız. Bize inanın, bize güvenin, bizimle yürüyün. Hak için adalet için yürüyor. Korkmadan yürüyün.

""

FERİŞTAHINIZ GELSE KILIÇDAROĞLU GERİ ADIM ATMAZ

Baskı kuruyorlar.  Tazminat davaları açıyorlar. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sizin feriştahınız gelse Kılıçdaroğlu geri adım atmaz. Ben bu millet için çalışıyorum. Bu ülkede bir çocuk yatağa aç giriyorsa, ben uyuyamam. Sanıyorlar ki istediğimiz gibi at koşturabiliriz. Türkiye7nin gerçeğini, tarihini bilmiyorlar. Tehditlere boyun eğiyorlar. Bizim iktidarımızda hiçbir güç bize Ey Kılıçdaroğlu senin mal varlığını açıklarım dediğiniz zaman, bizim cevabımız açıktır; incelemezsen, araştırmazsan namerttir diyeceğiz. Bütün bunları biliyoruz.

ÇİFTÇİLERİN KREDİLERİNİN FAİZİNİ SIFIRLAYACAĞIZ

Sorunlarımız var. Çiftçilerin sorunları var, çözeceğiz. İlk bir hafta içinde çiftçilerin ister bankalardan ister kooperatiflerden çektikleri kredileri sıfırlayacağız. Dua et de üretsin. Rahat edecek çiftçiler. Havza bazlı üretim yapılacak. Hiçbir çiftçinin zarar etmesine asla izin vermeyeceğiz. Asla. Çiftçi kardeşlerim yazın bir tarafa; Kılıçdaroğlu sözü deyin, ekiyorum biçiyorum, hayvancılık yapıyorum, ben zarar edecek miyim deyin. Hayır kardeşim. Sen üretmezsen milyonlar aç kalır, biz dışardan alırız. Alın teri kazanacak. Öyle para babalarına asla ve asla izin vermeyeceğiz. Faizcilere, beşli çetelere asla izin vermeyeceğiz. Paradan para kazananlar, bunlar havadan para kazananların iktidarıdır. Elindeki viski şişesi, keyfinde rahat oturuyor.

MİLLİ GELİRİN YÜZDE 1’İNİ MUTLAKA ALACAKSINIZ

Tarım stratejik sektördür. Dünyanın bütün ülkeleri tarıma destek verirler. Milli gelirin her yıl en az yüzde 1’i oranında çiftçiye destek verilir diyor yasa. Vermiyorlar. Buradan bütün çiftçilere, üreticilere, balıkçılara sesleniyorum; o yüzde 1 payı mutlaka alacaksınız iktidar olduğumuzda.

EYT’LİLER HİÇ MERAKLANMASIN, SORUNU ÇÖZECEĞİZ

EYT’liler hiç meraklanmayın. EYT sorununu çözeceğiz. İçimde bir acıdır. Ben emeklilere iki maaş ikramiye verilsin bayramda dediğimde, bir grup bana telgraf çekmişti, bizim paraya ihtiyacımız yok diye. Akıl tutulması gibi bir şey. Ama ben onların torunlarını, evlatlarını düşündüm. Bin lira verdiler. Aradan yıllar geçti, 1100 liraya çıkardılar. Olmaz öyle şey. Her bayramda en az asgari ücret kadar emekliye ikramiye verilecek. Asgari ücret.

128 BİN TAŞERON İŞÇİSİ ŞU ANDA KADRO ALAMIYOR

Taşeron işçiler vardı biliyorsunuz. Onun da kavgasını verdim. Bütün taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini söyledim. Bir kısmına verdiler. 128 bin taşeron işçisi şu anda kadro alamıyor. Birisi bin lira, birisi yüz lira birisi on lira alıyor. Eşit işe eşit ücret. Adalet burada yatıyor. Öğretmen kardeşlerime ve din görevlilerine de sesleniyorum; tümünüze kadro vereceğiz. Sayınızı biliyorum.

BAY KEMAL O DÜZENİ MUTLAKA DEĞİŞTİRECEK, BAY KEMAL OLMAK İÇİN HAYATIMI VERDİM

Madenlerin ne kadar önemli olduğunu, yer altında çalışan, çocuklarıyla doğru düzgün madenden çıktıktan sonra kucaklaşamayan sizleri gayet iyi biliyoruz. Soma’ya geldim, Zonguldak’a gittim biliyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar Bay Kemal o düzeni mutlaka değiştirecek. Bay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim. Bay Kemal olmak için önce ahlaklı olacaksın. Kul hakkı yemeyeceksin. Bay Kemal olmak için adaletli olacaksın. Emperyal güçlerin karşısında diz çökmeyeceksin. Bay Kemal olmak için bir milyon dolar bulurum diye Körfez ülkelerine gidip el avuç açmayacaksın. Bay Kemal olmak için hiçbir çocuğun aç yatağa girmediği bir ülke yaratacaksın. Ve Bay Kemal olmak içni İstanbul Sözleşmesi’ni bir haftada yürürlüğe koyacaksın. Sen kim Bay Kemal kim? Hiç merak etmeyin, halledeceğim ben bunları.

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ KANUN TEKLİFİNİ VERECEĞİZ, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Pazartesi günü grup başkanvekillerimiz sağlıkta şiddeti önlemek içni tüm sivil toplum örgütlerini, meslek kuruluşlarını davet ettiler. Bir kanun teklifi hazırladılar. Pazartesi günü vereceğiz, bu işin takipçisi olacağız. Sağlıkta şiddete son vermek için hazırladığımız kanun teklifine hayır derse, iki elinizi onların yakasında olsun, iki eliniz. Ben doktor değilim. Bir hastaya beş dakikada bakacaksın diyorlar, altı dakika değil. Yok yardeşim yok. Bunun araştırması, muayenesi var. Dünyadan kopmuşlar. Para delisi olmayı Allah kimseye nasip etmesin. Ne olduğunu da bilmiyorlar.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN KENDİ ÜLKELERİNDE HUZUR İÇİNDE YAŞAMALARI İÇİN..

Suriyeli kardeşlerimiz var. Kimseyi kötülemeden, düşman ilan etmeden, ırkçılık yapmadan kendi ülkelerinde huzur içinde yaşamaları için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz.

GİDİP ÖZEL GÖRÜŞME YAPAMASIN, YAKINLARINI ORAYA TAŞIYAMAZSIN, OĞLUNU ORAYA GÖTÜREMEZSİN

Ayrıca onurlu bir dış politikaya ihtiyacımız var. Dışişleri Bakanı orada kiminle görüşüyorsun. Öğreneceğim hepsini. Bay kemal demek sıradan demek değildir. Sen gidip özel görüşme yapamazsın, yakınlarını oraya taşıyamazsın. Oğlunu oraya götüremezsin. Devlet protokolünde tutamazsın. Burası sömürü ülkesi değil. Burası Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu görkemli Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.

YURT SORUNUNU 20 YILDIR ÇÖZEMEDİLER

Yurt sorununu 20 yıldır çözemediler. Altı üstü bir bina. Kızım, oğlum Ankara, İzmir’e gidince nerede kalacak, nerede yurt bulacak. Bunları biliyorum. Bir yıl içinde çözeceğim. Yurtdışında geleceğini arayan gençlerimiz de dönecek, onlar da özgürce bizi özgürce eleştirecek. Onların düşüncelerine her zaman saygı duyacağız. Onları baş tacı yapmak bizim temel görevimizdir. Biz hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği Aile Destekleri Sigortası’nı uygulayacağız dedik. Hep kopya ediyorlar ya. Bu ülkeye huzuru getireceğim, her eve huzuru getireceğim. Bu sıradan bir olay değildir. 1971 yılında söz vermiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Aile Destekleri Sigortası’nı uygulayacağım diye. 50 yıldan fazla yok. Yoksula yardım yoksulun onuru korunarak yapılır. Yoksulun yoksulluğunu gösteremezsiniz. Sağ elin verdiğini ol el görmeyecek. Bunu yapacağız. En geç 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacağız.

ZENGİN AMA ACIMASIZCA SOYULAN BİR ÜLKEYİZ

Türkiye zengin bir ülke. 27.5 yıl maliyeyle bütçeyle uğraştım. Zengin ama acımasızca soyulan bir ülkeyiz. Soygunu bitireceğiz. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağız. Öyle beş altı yerden maaş alma dönemini bitireceğiz. Devlet açık, saydam olmak zorundadır. Bay Kemal’in felsefesi, iktidar olduğunda hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul etmesidir.

BEŞLİ ÇETEYLE ARAMIZI DÜZELTMEYE ÇALIŞIYORLAR AMA 

BEŞLİ çeteyle aramızı düzeltmeye çalışıyorlar. İktidar olursa bizden hesap sormasın diye. Kul hakkını savunmak Bay Kemal'in görevidir. Asla ve asla izin vermeyeceğim. Ticari sır. Ya parayı ben veriyorum, ne ticari sor. Parayı ben vereceğim o zengin olacak. Yapıyor 2 milyar lira, gelir desteği veriyorsun 30 milyar lira. İktidar olur, sözleşmeyi İngliiz mahkemelerinde görür diyor. İster İngiliz, ister Japon, ister Amerikan mahkemelerine götür, ben o parayı söke söke  alacağım sizden. Öyle parayı göndereceksin Amerikalara, gökdelen yapacaksın Manhattan’da. Öğrenci yurdu yapıyoruz, biz de buna inanacağız, dünyayı bilmiyoruz çünkü biz. O paraların tamamını Türkiye’ye getireceğim. Bu fakir, onurlu millete vereceğim. Hiç endişe etmeyin. Sadece sizden sabır istiyorum.

UYUŞTURUCU BARONLARI, YERALTI ÇETELERİ VAR, ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Uyuşturucu baronları, yeraltı çeteleri var. Bütün bunlara asla izin vermeyeceğiz. Kimse avantadan zengin olmayacak. O defteri tamamen kapatacağız.

GÜZEL CUMHURYİETİMİZİ DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ

Son bir şey söyleyeyim, ordumuz. Süleyman Şah Türbesi’ni kendi topraklarına götürecekler. Korkuyorlar. Niye korkuyorsun. Verilmeyecek hesabın varsa korkmazsın. Mal varlığımı araştırma, sakın bir şey söyleme. Ben de bunun mücadelesini yapacağım. Hiçbir güç bize geri adım attıramaz. Çünkü CHP avukat bürolarında kurulan bir parti değil, savaş meydanlarında kurulan bir partidir. Bir değişim çığlığı var, işçisinden madencisinden sanayicisinden esnafından taksicisinden tır şoföründen, ev kadınından çalışan kadınlardan gençlerden. Herkes değişim istiyor. Değişimi yapacağız. Adaletli bir değişim. Güzel cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Bütün mazlum ülkelerin de demokrasiye geçtiğini göreceğiz. Birinci yüzyılda nasıl örnek olduysak ikinci yüzyılda da örnek olacağız.

BU ÜLKEDE ADALET İSTİYORSANIZ; BİZE KATILACAKSINIZ

Herkesin farklı görüşü olabilir, saygı duyacağız. Hapishanelerde usulsüz, haksız biçimde yatan döneme son vereceğiz. Bu ülkeye gerçek anlamda adaleti getireceğiz. Kuşun hakkını da kurdun hakkını da vereceğiz. Akıllı ekonomi yönetimiyle, parayı akıllı harcayarak. 128 milyar doların nereye gittiğini öğrenmek istiyor musunuz? Bize katılacaksınız. Hep beraber yapacağız. Bu ülkede adalet istiyor musunuz? Bize katılacaksınız. Ödediğiniz vergilerin nerelere harcandığını öğrenmek istiyorsanız, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini istiyoruz diyor musunuz? Bize katılacaksınız. Birlikte beraber mücadele edeceğiz. İsraf, yoksulluk, adaletsizlik olmasın diyorsanız; bize katılacaksınız. Emeklilere verlien ikramiyelerin asgari ücret kadar olmasını istiyorsanız; bize katılacaksınız. Bu ülkede huzur olsun, herkesin aşı işi olsun istiyor musunuz? Rüşvet alan o büyükelçilerin o makamlardan atılmasını istiyor musunuz? Bize katılacaksınız. Her türlü düşünceye saygı istiyor musunuz? Hiç kimsenin inancından, kimliğinden, yaşam tarzından dolayı ötekileştirilmesin diyor musunuz? Bize katılacaksınız. Tüm bunları birlikte, kimseyi üzmeden yapacağız.

TAHRİKLERE KAPILMAYACAKSINIZ

Sakın ola ki belli tahriklere kapılmayacaksınız. Adalet adalet. Adalate sağlayacağım. Hiç endişe etmeyin. Sandığa gideceksiniz.  Hangi partiden olursa olsun, tüm vatandaşlarıma sesleniyorum, gitmek istemeyeni de götüreceksiniz. Artan derin yoksulluğu düşünüp oyunuzu haktan, adaletten yana oyunuzu kullanacaksınız. Yani Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktan yana oy kullanacaksınız. Ben sizden bunu istiyorum. Eğer biz bunu yapabilirsek göreceksiniz. Bizim getirdiğimiz düzenden tefeciler, uyuşturucu baronları, havadan para kazananlar, beşli çeteler, bunların hepsi devleti soyanlar.

""

İZMİR'DEN YOĞUN KATILIM, İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL VE MİLLETVEKİLLERİ DE İZLEDİ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir'de gerçekleştirdiği Milletin Sesi Mitingi'ne CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir milletvekilleri de katıldı. CHP İzmir İl yönetiminin yanısıra ilçe başkanları ve CHP üyesi İzmiriller de meydanda yerini aldı. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP