DOLAR 32,5787 0.19%
EURO 34,8250 0.44%
ALTIN 2.418,66-0,57
BITCOIN 21536990,09%
İzmir
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Kılıçdaroğlu Erzurum'da: 'Helalleşmeye ve kucaklaşmaya geldik'

Kılıçdaroğlu Erzurum'da: 'Helalleşmeye ve kucaklaşmaya geldik'

ABONE OL
2 Ağustos 2022 14:11
Kılıçdaroğlu Erzurum'da: 'Helalleşmeye ve kucaklaşmaya geldik'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı için Erzurum'a geldi. Partisinin 120 milletvekiliyle Erzurum'da grup toplantısında konuşmaya başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'dan bir milletvekili çıkarmamalarının kabahatinin kendilerinde olduğunu söyledi.

DEMOKRAT GÜNDEM- Erzurum'da başlayan CHP Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, özeleştiri yaparak, “Erzurumlular acaba neden CHP'ye sempati göstermedi? Bir tek milletvekili bile uzun süre çıkarmadı? Önemli bir soru… Bu işin sorumlusu, kabahati Erzurumlularda değil. CHP'lilerde yani bizlerde. İğneyi önce kendimize batıralım. Gelmedik, sofranızda oturmadık, çay içmedik. Niye oy versin kardeşim? Gel otur, bir derdini dinle. Çayını kahvesini ç, otur sohbet et bakalım. Bunları yapmadık. O nedenle biz Erzurum'a Erzurumlularla kucaklaşmaya ve helalleşmeye geldik” dedi.

PTT'DEKİ 14 BİN TAŞERON İŞÇİNİN SORUNUNU DA ÇÖZECEĞİZ 

Taşeron işçi sorununa son vereceğini de kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “PTT var. 14 bin taşeron işçi var. ilk taşeron işçi örgütlenmesini Erzurum'da yaptım, sonra diğer illerde. Kadro verilmez dediler, sonunda kadroları verdiler. Şimldi 150 bin taşeron işçisi daha var, kadro vermiyorlar. Erzurumluların önünde söz veriyorum, tamamına kadro vereceğiz. 14 bin PTT'de çalışan işçiye sesleniyorum. Hiç merak etmeyin, bu bay Kemal sizin hakkınızı teslim edecek. Hiç endişe etmeyin. Yiyecek izin parası vereceğiz demişler. Kul hakkı yemek günah değil mi kardeşim ya? Kilolarca paket taşıyor o insanlar. Bunu çözeceğiz. Hiç kimse endişe etmesin. Bu modern köleliğe de son vereceğiz” diye konuştu.

ERZURUM VE ÇEVRESİNDEKİ 9 İL 30 MİLYAR DOLARLIK BİR MERKEZ OLACAK

Erzurum ve bölge için yaptıklarını da tek tek anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkede 9. büyük il. Bu bölgenin özel ekonomi bölgesi olarak ilan edilmesi lazım. Bu bölge 9 ille beraber ortak projeler ve hedeflere kilitlenmesi lazım. Kars, Iğdır, Muş, Tunceli, Van, Bingöl… Bu bölge havza bazlı tarım ve hayvancılığın merkezi olmalı. Bu bölge özel yatırım alanlarıyla teşvik edilmeli. 20 bin aileye her yıl küçük ve büyük baş hayvan ücretsiz olarak dağıtılacak. Yine bu bölgede tarım ve hayvancılık için, et-deri işleme, yem fabrikaları, tarımsal ürün paketleme, sıvı gübre ve tekstil üretimi de bu bölgede olacak. Bu 9 ilde olacak. Merkezi de Erzurum olacak. Uluslar arası borsa tarım ve hayvancılık alanında Erzurum'da kurulacak. Laboratuvarlar ve itcaret merkezleri de olacak bu borsa kurulurken. Bölgenin inşası kamu desteğiyle yapılacak. İşletmesini bölgenin ticaret sanayi odası ve özel sektör beraber yapacak. Erzurum tarım ve hayvancılık üretim merkezi olacak. Hayvan atıklarından da sıvı gübre ve elektrik elde edeceğiz. O elektriği çiftçiler ücretsiz kullanacak. Projemiz 750 bin kişiye istihdam sağlayacak. 30 milyar dolarlık bir merkez olacak burası. Ortadoğu'da” açıklamasını yaptı.

""

KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI

Meclis tatile girdi ama dertler artarak devam ediyor. Tarihin bize yüklediği sorumluluk var. bu ülkenin kuruluşunda harcımız, şehitlerimiz, gazilerimiz, atalarımız var. meclis tatile girdi, oturalım ülkenin sorunlarını seyredelim. Böyle bir düşüncemiz yok. Karar aldık. Bir yerden başlamamız lazım. Nereden başlayalım? Hepimizin aklına Erzurum geldi.

ERZURUM'UN ÖZEL BİR YERİ VAR

Kadim şehir mi? Dadaşların kenti. Bölgenin bir dönem Paris'i olarak adlandırılıyor muydu? Evet öyle adlandırılıyordu. Bu kadim şehrimiz milli kurtuluş savaşının odak ve başlangıç noktasıydı. TBMM'nin ilk başkanı olan Atatürk Erzurum Milletvekili idi. Dolayısıyla Erzurum'un hem bizim hem CHP tarihinde özel bir yeri var.

ERZURUMLULARLA HELALLEŞMEYE VE KUCAKLAŞMAYA GELDİK

Madem bu kadar önemli bir kent. Acaba neden CHP'ye sempati göstermedi. Bir tek milletvekili bile uzun süre çıkarmadı. Önemli bir soru. Bu işin sorumlusu, kabahati Erzurumlularda değil. CHP'lilerde yani bizlerde. İğneyi önce kendimize batıralım. Gelmedik, sofranızda oturmadık, çay içmedik. Niye oy versin kardeşim? Gel otur, bir derdini dinle. Çayını kahvesini iç, otur sohbet et bakalım. Bunları yapmadık. O nedenle biz Erzurum'a Erzurumlularla kucaklaşmaya ve helalleşmeye geldik.

YENİ BİR MÜCADELEYİ BAŞLATMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye'nin durumu pek parlak değil. Yeni bir mücadeleyi başlatmak zorundayız. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kişiye asla teslim edilmedi. Erzurum Kongresi milli iradenin ilk kez çok açık ve net şekilde telaffuz edildiği bir yerdir. Manda ve himaye kabul edilemez. Hiçbir bayrağın altında asla duramayız. Milli iradeyi esas kılacağız diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Milli iradenin şimdi bir kişiye teslim edildiğini görüyoruz. 100 yıl ağır mücadeleler verdik.

ÇÖZÜM ADRESİ TBMM, NİYE GELMİYORSUN?

Milli irade için parlamento daha dün toplandı. Olağanüstü toplantıya çağırdık, sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için. Ne istiyorsunuz diye sağlık örgütü temsilcileriyle konuştuk. Onların görüşlerini aldık. O görüşler paralelinde grup başkan vekillerimiz parlamentoyu davet etti, sorunları çözelim diye. Sorunların çözüm adresi TBMM'dir. O meclis Gazi Meclis'tir. Sıradan bir meclis değil. Gelmediler, katılmadılar. Niye katılmıyorsunuz? Var mı sorun? Var. çözülmesi gerekiyor mu? Gerekiyor. Çözüm adresi TBMM. Niye gelmiyorsun? Ama gün olacak hepsi gelecek. O meclisin önündeki bayrak, hakimiyetin millette olduğunu çok güçlü şekilde seslendirecek. Bunu millet ittifakı olarak yapacağız.

SORUNLAR YUMAĞI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bir sorunlar yumağı ile karşı karşıyayız. Evde sorun var. baba işsiz. Kız oğlan üniversite bitirmiş, askerden gelmiş işsiz. Baba ile oğul birbirinin yüzüne bakamıyor. Ev kiralarını ödemekte zorlanıyorlar. Pazara çıkan kadın fiyatları görünce şaşırıyor. Bu sorunları aşmak zorundayız. Aşmazsak olmaz. Bir de Türkiye olarak yaşadığımız sorunlar var. bütün komşularımızla kavgalıyız. Niye kavgalıyız? Ömrü savaş meydanlarında geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, barışın ne kadar önemli olduğunu görmüş. Savaşın acımasızlığını görmüş. Bütün komşularımızla niye, hangi gerekçeyle kavga ediyoruz.

3 MİLYON 600 BİN SURİYELİ GELDİ, SAYISINI KİMSE BİLMİYOR

Suriye'yi gireceklerdi, namaz kılacaklardı değil mi? Ne oldu? Onlar gitmeden 3 milyon 600 bin resmi rakamla Suriyeli geldi. Sayısını kimse bilmiyor. Niçin, neden oldu kardeşim bu? Hiç kimse endişe etmesin, kimseyi ırkçılık yapmadan, kimsenin onuruyla oynamadan onları kendi ülkelerine davulla zurnayla göndereceğim.

150 BİN TAŞERON İŞÇİSİ DAHA VAR

PTT var. 14 bin taşeron işçi var. ilk taşeron işçi örgütlenmesini Erzurum'da yaptım, sonra diğer illerde. Kadro verilmez dediler, sonunda kadroları verdiler. Şimdi 150 bin taşeron işçisi daha var, kadro vermiyorlar. Erzurumluların önünde söz veriyorum, tamamına kadro vereceğiz. 14 bin PTT'de çalışan işçiye sesleniyorum. Hiç merak etmeyin, bu bay Kemal sizin hakkınızı teslim edecek. Hiç endişe etmeyin. Yiyecek izin parası vereceğiz demişler. Kul hakkı yemek günah değil mi kardeşim ya? Kilolarca paket taşıyor o insanlar. Bunu çözeceğiz. Hiç kimse endişe etmesin. Bu modern köleliğe de son vereceğiz.

ERZURUM 81 İL İÇERİSİNDE 60. SIRADA

Erzurum 81 il içerisinde 60. sırada. Bölgenin büyüme potansiyeli yüksek olan bir kentinin sürekli kan kaybetmesi. Erzurum'da yaşayandan daha fazlası Erzurum dışında yaşıyor. İnterneti olmayan binlerce çocuk var. kişi başı gelirde sürekli kan kaybediyor. 2018 yılında 5655 dolardan 5166 dolara düşmüş durumda. Kan kaybediyor Erzurum. Yüzde 64 daraldı, 19 yılda Erzurum. 668 bin tondan 308 bin tona düştü tarlalardan elde edilen ürün. 7.4 MİLYAR arttı kredi borcu son bir yılda. Vatandaş kredi ile geçiniyor başka çaresi yok. Derin yoksulluk var. 140 bin 955 vatandaşın geliri günlük 47 liradan az. Çünkü SGK pirimlerini ödeyemiyorlar. Her 4 gençten birisi de işsiz. Şeker fabrikanız vardı sizin. Özelleştirildi. İşçilerin işine son verdiler.

ŞEKER FABRİKASINI ÖZELLEŞTİRDİLER, 34 YIL SONRA ŞEKER İTHAL ETTİK

Şeker fabrikalarını özelleştirdiler. 34 yıl sonra Türkiye şeker ithal etmek zorunda kaldı. Bu fabrika buradayken işçiler çalışırken, iktidarın gözüne ne battı da bu fabrikayı sattınız?

ÇİFTÇİLERİN KREDİ FAİZLERİNİ BİR HAFTADA SİLECEĞİZ

50 bin aileye her yıl kömür dağıtılıyor. Bu şehrin iklimini de bozuyor. O 50 bin vatandaşın doğalgaz parasını ödersin, şehir kirlenmez. Bunu yapmıyorlar. Yapacağız. Hiç endişe etmeyin yapacağız. Tarım ve hayvancılık bölgesi bu bölge. Allah nasip ederse göreceksiniz, çiftçilerin kooperatif ve bankalardan çektikleri kredilerin faizlerini ilk bir haftada sıfırlayacağız. Onlar tarımın önemini bilmezler, biz biliriz. Havza bazlı planlama yapacağız. Çiftçi ürettiği dolayısıyla hiç zarar etmeyecek. Maliyet, makul karar eşittir taban fiyat. Çok basit. Kırsalda çalışan kadınlar ve gençler, çalıştıkları sürece onların SGK pirimlerini devlet ödeyecek.

ERZURUM VE ÇEVRESİNDEKİ 9 İL 30 MİLYAR DOLARLIK BİR MERKEZ OLACAK

Erzurum ve bu bölge için ne yapacağız? Erzurum coğrafi olarak da tarihi olarak da çokönemli bir yerde. Ülkede 9. büyük il. Bu bölgenin özel ekonomi bölgesi olarak ilan edilmesi lazım. Bu bölge 9 ille beraber ortak projeler ve hedeflere kilitlenmesi lazım. Kars, Iğdır, Muş, Tunceli, Van, bingöl. Bu bölge havza bazlı tarım ve hayvancılığın merkezi olmalı. Bu bölge özel yatırım alanlarıyla teşvik edilmeli. 20 bin aileye her yıl küçük ve büyük baş hayvan ücretsiz olarak dağıtılacak. Yine bu bölgede tarım ve hayvancılık için, et-deri işleme, yem fabrikaları, tarımsal ürün paketleme, sıvı gübre ve tekstil üretimi de bu bölgede olacak. Bu 9 ilde olacak. Merkezi de Erzurum olacak. Uluslar arası borsa tarım ve hayvancılık alanında Erzurum'da kurulacak. Laboratuvarlar ve itcaret merkezleri de olacak bu borsa kurulurken. Bölgenin inşası kamu desteğiyle yapılacak. İşletmesini bölgenin ticaret sanayi odası ve özel sektör beraber yapacak. Erzurum tarım ve hayvancılık üretim merkezi olacak. Hayvan atıklarından da sıvı gübre ve elektrik elde edeceğiz. O elektriği çiftçiler ücretsiz kullanacak. Projemiz 750 bin kişiye istihdam sağlayacak. 30 milyar dolarlık bir merkez olacak burası. Ortadoğu'da. Söylediğimin bir yıllık parası 1 milyar dolar. Çok büyük para değil Türkiye için. Londra'daki mahkemelere gidecekler de orada davalar görülecek. Mahkemeyi ister Londra'ya ister Kongo'ya ister Japonya'ya götür, ben o paraları söke söke alacağım sizden. Bir milyar küçük bir para. 35 milyar dolardan bir milyarını getirsek, burası uçar uçar. Toprak, su satın almayacaksınız var arkadaşlar. Albar Barajı 13 senedir yapacağız. Bunlar beşli çeteye hizmet ediyor. Yapamazlar. Beşli çeteye acaba Bay Kemal bizimle görüşür mü diye aracı koyuyorlar. Yemezler. Ben milletimle görüşürüm.  

BİZE KATILACAKSINIZ

128 milyar doları götürdüler. Nereye gitti? Ey BayKemal bu 128 milyar doları hortumlayanlardan hesap sor diyorsanız bize katılacaksınız. Emeklilikte yaşa takılanlar, ataması yapılmayan öğretmenler, sağlıkçılar atamalarınızın hak ve hukuk içinde yapılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız. Askeri öğrenciler çok sayıda insan cezaevinde. Adaleti sağlamak ve uyuşturucu  belasından bu ülke kurtulsun istiyorsanız bize katılacaksınız. Ramazan ve Kurban  bayramlarında öyle uyduruk para değil birer maaş ikramiye ödensin diyorsanız, bize katılacaksınız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP