DOLAR 32,3825 0.19%
EURO 35,0667 -0.07%
ALTIN 2.325,730,28
BITCOIN 2277049-1,37%
İzmir
21°

AÇIK

üst menü altı
Instagram'dan 18 yaş altı kullanıcılar için yeni düzenleme

Instagram'dan 18 yaş altı kullanıcılar için yeni düzenleme

ABONE OL
24 Haziran 2022 15:41
Instagram'dan 18 yaş altı kullanıcılar için yeni düzenleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kullanıcılarına yaş doğrulama zorunluluğu getiren Instagram, 18 yaşından büyük olduğunuzu kanıtlamak için 'video selfie çekme' ve ‘sosyal kanıt’ yollarını denediğini duyurdu.

Instagram kullanıcılarına 2019 yılında kayıt olurken yaş bilgisi girme zorunluluğu getiren Meta, bugün kullanıcılardan yaş doğrulaması isteyeceğinin duyurusunu yaptı. Şirket, Instagram'a 18 yaşından büyük olduğunuzu kanıtlamak için kefil şartının geleceğini ve kullanıcıların yaş doğrulaması yapmalarını sağlayacak yolları test ettiğini açıkladı.

WebTekno'nun yer alan habere göre, yeni kararla birlikte Instagram, kullanıcılardan yaş doğrulaması isteyecek. Şirket, bunu yapmak için 'video selfie çekme' ve ‘sosyal kanıt’ yollarını denediğini duyurdu. Yeni özelliği şu an için yalnızca ABD'de test etmeye başlayan Instagram, platforma 13 yaşından küçüklerin üye olmamasını zorunlu kılıyor.

YAŞLARINI KANITLAYACAKLAR…

Bu yöntemle birlikte kullanıcılar, yaşlarını kanıtlamak için uygulama içinde video selfie çekecekler. Çekilen video, sonrasında dijital kimlik girişimi Yoti ile paylaşılacak. Yoti’nin teknolojisi, kullanıcının yüzünü analiz ederek tahmini bir yaş sunacak. Sonrasında video hem Meta’dan hem de Yoti’den silinecek.

Bu yöntemde ise kullanıcıların yaşlarını kanıtlamak ortak takipçilere dayanacak. 18 yaşından büyük herhangi bir kişi, bir kullanıcı için kanıtçı olabilecek. Yaşınızı kanıtlamak isteyen bir kişi size bunun için istek gönderecek. Bu isteğin üç gün içinde cevaplanması gerekecek.

Instagram, bu yöntemlerin yanı sıra doğrudan kimlik, ehliyet vs. gibi belgelerle de yaş doğrulamayı kabul etmeye devam edecek. Fotoğrafla çekilen kimlik bilgileri 30 gün boyunca Instagram sunucularında depolanıyor ve bu sürenin ardından siliniyor.

(Duvar)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP