DOLAR 32,4043 0.15%
EURO 35,1137 -0.09%
ALTIN 2.322,860,18
BITCOIN 22903802,74%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
İngiliz Gelin yazdığı kitabın gelirini müzeye bağışlayacak

İngiliz Gelin yazdığı kitabın gelirini müzeye bağışlayacak

ABONE OL
12 Mayıs 2022 10:47
İngiliz Gelin yazdığı kitabın gelirini müzeye bağışlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın'ın İncirliova İlçesindeki köy evinde yaşayan Joen Kim Erkan, 1959 yılında geldiği Türkiye'de yaşadığı hayatını kitaba dönüştürdü. 5 bin adet basılan  'Kim Bu' adlı kitabını düzenlenen söyleşide okurları için imzaladı. Erkan, kitaptan elde edilecek geliri Eskişehir'deki özel bir müzeye bağışlayacağını söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'dan 14 Şubat 1959'da turist olarak Türkiye'ye gelen Joen Kim Erkan tanıştığı Aydın Osman Erkan ile 3 yıl sonra evlendi. Bu evlilikten 2 çocuğu olan Joen Kim Erkan, 62 yılda Türkiye'de yaşadıklarını bir kitapta topladı. 1998 yılında eşinin vefat etmesiyle yoğunlaştığı 225 sayfalık 'Kim Bu' isimli kitabını tamamladı. Erkan, 5 bin adet basılan kitabını önce yaşadığı İstanbul'da ardından da diğer evinin bulunduğu İncirliova Belediyesi tarafından organize edilen İmza Günü'nde söyleşi ile okuyucuları için imzaladı. 50 TL satılan kitaptan

elde edilen gelirin Eskişehir'deki özel bir müzeye bağışlanacağı bildirildi. 'İngiliz Gelin' olarak tanınan Joen Kim Erkan'ın kitabı okuyucular tarafından yoğun ilgi gördü. İmza Günü'ne İncirliova Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

'İNGİLİZLER HER ZAMAN BİR ŞEYLER YAZAR'

Joen Kim Erkan, "İngilizler her zaman mutlaka bir şeyler yazar.  Küçük yaşlardan beri günlük olarak notlar tutuyorum. Türkiye'de yaşamaya başladıktan sonra da yemek, turizm, gelenek ve kültürünü araştırdım. Kendi geçmişimle birlikte yaşadığım hayatı kaleme aldım. Çok zor oldu. Türklerin misafir severliği ve güler yüzlülüğü beni çok etkiledi.  Daha önce küçük çapta kitaplar yazdım ama böyle büyük kapsamlı ilk kez yazıyorum ve birinci baskım oldu. Herkes kitabımı çok beğendi. Bir süre önce İstanbul'da imza günü yaptım şimdide burada yapıyorum. Yılın belli bölümünü İncirliova'nın Osmanbükü Mahallesi'ndeki evimde geçiriyorum. Burada da imza günün yapmamı istediler, bende kabul ettim" diye konuştu.

Belediye Başkanı Aytekin Kaya da, "Kendisi bizim gelinimiz olduğu için çok mutluyuz. Kitabını okuyunca çok hoşuma gitti. Böyle güzel bir gün düzenledik" dedi.

(DHA)

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP