DOLAR 32,5437 0.19%
EURO 34,7309 -0.07%
ALTIN 2.486,140,09
BITCOIN 20739723,50%
İzmir
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
İESOB Başkanı Mutlu'dan uyarı: ‘Bayramda tedbirleri elden bırakmayalım…’

İESOB Başkanı Mutlu'dan uyarı: ‘Bayramda tedbirleri elden bırakmayalım…’

ABONE OL
17 Mayıs 2023 01:44
İESOB Başkanı Mutlu'dan uyarı: ‘Bayramda tedbirleri elden bırakmayalım…’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklandığını hatırlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına göre bu yıl Kurban Bayramı tatili, 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecektir. Bayram tatilinin turizm sektörünü canlandıracağı, bu alanda faaliyet gösteren esnaf sanatkarlarımızı oldukça rahatlatacağı bir gerçek. Ancak bu noktada salgının sürdüğünü unutmamak, tedbirlerde gevşememek de önemli’ dedi.

HERKESİN GÖREVİ
Esnaf sanatkarların bugüne kadar özveri ile tedbirlere uymaya özen gösterdiğini kaydeden Mutlu, ‘Bundan sonra da kurallar doğrultusunda işimizin başında olacağız. Ancak toplumu oluşturan her bireyin sorumluluk içinde maske-mesafe-hijyen kurallarına özenle uyması bir zorunluluktur. Özellikle kalabalık ortamlarda hem kendimizin, hem ailemizin hem toplumun sağlığı için kurallara riayet etmeliyiz. Tatil rehavetine kapılarak tedbirli olmayı ihmal etmeyelim. Salgınla mücadelede çok önemli bir mesafe aldık. Eski karanlık günlere dönmeden, birlik ve dayanışma içinde  önlemlere uyarak,  bu zor günleri en kısa sürede atlatabilmeyi temenni ediyorum’ diye konuştu.
ESNAFIN BEKLENTİLERİ
Salgın tamamen bitse bile esnaf sanatkarların eski günlerine dönmelerinin çok zor olduğunu vurgulayan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu şunları söyledi: ‘Bu nedenle büyük fedakarlıklarda bulunarak işlerini kaybetme pahasına kurallara uyan esnaf sanatkarlara yeni destekler planlanması gerektiğini düşünüyoruz.
Salgından en fazla zararı esnaf kesimi gördü. Eski iş potansiyellerini yakalamaları, pandemide uğradıkları zararı telafi etmeleri çok zor. Bu nedenle üyelerimize yönelik bir kaç yıl geri ödemesiz, uzun vadeli, faizsiz veya düşük faizli Toparlanma Kredileri’nin planlanması yararlı olacaktır. Aynı şekilde pandemide çalışamayan esnafın devlete ve bankalara olan borçları faizsiz bir yıl ötelenmelidir. 
Öte yandan, stopaj ve katı atık bedeli konusunda esnaf kesiminin maruz kaldığı haksızlıklara çözüm getirilmeli, işletmeleri uzun süredir kapalı olan esnafın mülk sahipleri ile yaşadığı sorunları gidermek için hazırlanan yasal düzenlemeye hız verilmedir.’

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP