DOLAR 32,3655 0.11%
EURO 35,1068 -0.14%
ALTIN 2.321,990,14
BITCOIN 22933532,35%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
Engelli öğretmen atamasında Cumhurbaşkanından açıklamalar

Engelli öğretmen atamasında Cumhurbaşkanından açıklamalar

ABONE OL
3 Aralık 2021 15:31
Engelli öğretmen atamasında Cumhurbaşkanından açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde ‘Engelli Öğretmen Ataması ve Engelsiz Vizyon 2030 Tanıtım Toplantısı’nda konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Öğretmenlik meslek kanununu çok kısa sürede Meclis’in takdirine sunacağız.' dedi. Erdoğan ayrıca, 'Bir süredir üzerinde çalıştığımız 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi'nin hazırlıklarını tamamladık.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Sözlerimin hemen başında bugün vefat eden genel başkan yardımcım Güldal Akşit hanımefendiye Allah’tan rahmet diliyorum.

Tüm engellilerin 3 Aralık Engelliler gününü tebrik ediyorum.

Engelli sporcularımızın başarılarına farklı bir nazarla bakıyoruz. Bugünü vesile kılarak 750 engelli öğretmenimizin de atamasını gerçekleştiriyoruz. Hükümetimiz döneminde 63 bin 87 engelli ataması yapıldı. Kim engellilere devletin kapılarını açıyormuş uygulamada ortada.

Öğretmenlik meslek kanunu en kısa sürede Meclis'e sunacağız. Öğretmenlik meslek kanunun bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Dünyanın en geniş kapsamlı sosyal güvenlik sistemini Türkiye’ye kazandırdık.

Engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvenceye kavuşturduk. Türkiye genelinde 128 engelsiz gündüz yaşam merkezini hizmete sunduk. Kamuya ait bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde sıra bekleyen hiçbir engellimiz kalmadı. Uyguladığımız istihdamı teşvik politikalarıyla bugüne kadar toplam 384 bin engelli kardeşimizi iş hayatına kazandırdık.

2030 Engelsiz Vizyon belgesinin hazırlıklarını tamamladık. Engellilerle ilgili çalışmalarına yön verecek bir yol haritası ortaya çıktı. 3 ayrı eylem planı ile hizmete geçireceğimiz vizyon belgemizi tekamül ettik.

Yasa önünde eşit tanınmalarını sağlayacağız. Ailelerini de kapsayan hizmetler tanımlıyoruz. Vizyon belgemizde birlikte yaşam kültürümü güçlendiren çocuklarımızı da unutmadık. İzleme sistemlerini güçlendiriyoruz.

Engelli kardeşlerimizin girişimcilik hayallerine de destek veriyoruz. Sürdürülebilir bir finansman sistemi kurarak ekonomik güvence altına alıyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP