DOLAR 32,4871 0.11%
EURO 34,7841 0.15%
ALTIN 2.491,391,19
BITCOIN 2022849-0,41%
İzmir
22°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Elon Musk, Twitter anlaşmasını feshetti

Elon Musk, Twitter anlaşmasını feshetti

ABONE OL
9 Temmuz 2022 09:28
Elon Musk, Twitter anlaşmasını feshetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti. Musk, anlaşmanın bazı maddelerinin ihlal edilmesini gerekçe gösterdi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter ile olan anlaşma teklifini feshetmek için Twitter’a mektup gönderdi.

Musk mektupta, satın alma teklifini, anlaşmanın birden fazla hükmünün esaslı ihlalini gerekçe göstererek feshetti.

Söz konusu haberlerin ardından Twitter’ın sahte hesaplar hakkında bilgi vermediğini söyleyen Musk, 44 milyar dolarlık anlaşmayı sonlandırdığını açıkladı.

Musk’ın kararının ardından Twitter’ın hisseleri yüzde 7’den fazla düşüş yaşadı.

Daha önce imzalanan anlaşmaya göre, satın alma işleminden vazgeçen Musk, Twitter’a 1 milyar dolarlık bir cayma ücreti ödeyecek.

SATIN ALMA İŞLEMLERİNİ DURDURMUŞTU

Mayıs ayında Musk, Twitter'ın kullanıcı tabanının yüzde 20'sinin veya daha fazlasının bot olabileceğini iddia ederek anlaşmanın beklemede olduğunu tweet'lemişti.

Şirketten, spam hesaplarla ilgili bildirdiği yüzde 5'lik rakamın doğru olduğunu kanıtlamasını istemiş ve haziran ayında da şirketi birleşme anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini şeffaf bir şekilde yerine getirmeyi reddettiğini söyleyerek bilgileri saklamakla suçlamıştı.

Anlaşma ilk duyurulduğunda “Twitter’ı yeni ürünlerle hiç olmadığı kadar iyi bir yere taşımak istiyorum.” diyen Elon Musk, Twitter algoritmasını açık kaynak yapmayı, bot olarak adlandırılan hesapları ortadan kaldırmayı ve gerçek kullanıcıların uygulamada olmasını sağlamayı hedeflediğini söylemişti.

YATIRIMCILAR DAVA AÇMIŞTI

Twitter yatırımcıları, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını mayıs ayında askıya alan Elon Musk ve Twitter’a dava açmıştı.

Davada, Musk’ın California şirket yasalarını birkaç yoldan ihlal ettiği iddia ediliyordu. Davada ayrıca Musk’ın Twitter’daki hissesini ve şirketin yönetim kurulu üyesi olma planını açıklamayı geciktirerek finansal olarak fayda sağladığı da belirtiliyordu.

Musk, yanlış beyanlar ve piyasa manipülasyonu ile Twitter’ın San Fransisco’daki ana merkezinde kaos yaratması nedeniyle “görevi kötüye kullanmakla” suçlanıyordu.

Musk şirketi satın almak üzere hisse başına 54,20 dolar teklif etmişti. Ancak Musk’ın şirketi satın almayı askıya alma kararının ardından Twitter hisseleri değer kaybetmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP