DOLAR 32,3416 0.24%
EURO 35,1676 0.01%
ALTIN 2.303,761,17
BITCOIN 22930322,70%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Abdülhamid Han Gemisi'nin görev yerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülhamid Han Gemisi'nin görev yerini açıkladı

ABONE OL
9 Ağustos 2022 16:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Abdülhamid Han Gemisi'nin görev yerini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdülhamid Han Gemisi'nin görev yerini açıkladı. Erdoğan, "Abdülhamid Han Gemisi'ni Akdeniz'e yolcu ediyoruz.  Gazipaşa'nın 55 km açığındaki Yörükler 1 kuyusuna uğurlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taşucu Limanı'nda Abdülhamid Han Sondaj Gemisini ilk görev yerine uğurlama törenine katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, "Yurt içi petrol üretiminde hedefimiz yıl sonunda 150 kuyu daha açmak. Doğalgaz ve petrol kaynaklarımızı ne kadar çok artırabilirsek bu kritik süreçte o kadar avantaj kazanacağız. Hem enerji bağımsızlığımızı temin hem ari açığımızı kapatma bakımından bu çalışmaları çok önemli görüyoruz" dedi.

"YÖRÜKLER 1 KUYUSUNA UĞURLAYACAĞIZ"

"Bugün Abdülhamid Han Gemisi'ni Akdeniz'e yolcu ediyoruz" diyen Erdoğan, "Ülkemizde ilk petrol bulunan yer bundan 135 yıl önce İskenderun'du. Bu defa da "Ya Allah Bismillah" diyerek GaziPaşa'nın 55 km açığındaki Yörükler 1 kuyusuna uğurlayacağız" ifadelerini kullandı.

"GÖREV SÜRESİ İKİ AY"

Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, "Abdülhamid Han, milletimizin duaları ve umutlarını da yüklenerek birazdan Akdeniz’deki ilk görev yerine doğru yol alacak. Buradaki görev süresi yaklaşık iki ay olarak planlandı" dedi.

"HEDEFİMİZ 75 MİLYON VARİL"

"Petrol arama çalışmalarımız da devam ediyor" diyen Dönmez, "2022 yılı için rezerv ekleme hedefimiz rezerv ekleme hedefimiz 75 milyon varildir" diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP