DOLAR 32,5960 0.34%
EURO 34,8220 0.18%
ALTIN 2.507,650,95
BITCOIN 20974431,82%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
CHP Sözcüsü Öztrak: Korkunç bir rekor!

CHP Sözcüsü Öztrak: Korkunç bir rekor!

ABONE OL
7 Ekim 2022 15:24
CHP Sözcüsü Öztrak: Korkunç bir rekor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gerçekleştirdiği basın toplantısında ekonomik krizin Türkiye'de yarattığı koşullara dikkat çekti. Öztrak, üretici enflasyondaki rekor artışı vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündemdeki konuları değerlendirdiği basın toplantısı gerçekleştirdi.

Öztrak, "rdoğan paramızı pul etti. Milletimizin elini yakan mallar, Bulgaristan’dan gelene ucuz oldu. Bu güzelim ülkeyi; Elin 1 milyoncu mağazasına çevirdiler. Kendi vatandaşına pahalı, Elin vatandaşına ucuz ettiler. Tablo ortada; Paramız pul oldu. Tulumbada su bitti" ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

"TOPLUMUN UMUDUNU ÇALIYOR"

Çakma ekonomist, Ekonomi ilmine etmedik işkence bırakmadı. Gerçekleri kendi arzusuna göre eğip büken, bu bezirgân zihniyet, milletin ekonomisini bitirdi. Ülkemizi yönetilemez hale getirdi. Milleti her gün daha da perişan eden politikasızlıklarına, sebebi oldukları yıkıma, “Epistemolojik kopuş” , “Heteredoks politika” , “Nöro ekonomi” gibi, daha önce kendilerinin bile duymadıkları, bilmedikleri kavramlarla, kulp takmaya kalktılar. Millete alay konusu oldular. En sonunda, “Nöro klasik şeyler” diyerek zırvalamakta zirve yaptılar. Bir avuç yandaşı abat ederken, milleti perişan eden bu yönetim, toplumun umudunu çalıyor, mutsuz ediyor.

"ÜRETİCİ ENFLASYONUNDAKİ BU RAKAMLARI DAHA ÖNCE HİÇ GÖRMEDİK"

Son bir yılda, besi ve süt yemi yüzde 115 zamlanmış. Mazot yüzde 215 zam görmüş. Ama Ulusal Süt Konseyi, “Nuh diyor, peygamber demiyor.” Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulusal Süt Konseyi’ni vesayeti altına almış.  Nebati Bakan, Yine engin ekonomi bilgisini konuşturdu, “Çiğ süt fiyatı artınca, Yem fiyatları da artıyor” dedi. Süt Konseyinin elini kolunu bağladı. Üzülerek ifade dedeyim, bunu söyleyen maalesef Bu ülkede Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunu işgal ediyor. Çiğ süt fiyatını 7,5 liraya sabitlediler. Öylece bekliyorlar. Ama süt fiyatları artmadığı halde, mazot ve yem fiyatları, aldı başını gidiyor.

"PARAMIZ PUL OLDU"

Çiftçi tarlasına gidemezse, taban gübresini atamazsa, yiyecek ekmek bulamayacağız. Elin buğdayına, arpasına, mercimeğine muhtaç kalacağız. Sonra da emir alacağız. Bunun telafisi yok. Üreticiye verilen desteklerin mutlaka artırılması, gübrede iç tüketime öncelik verilmesi gerek. Ama benim oğlum bina okur, döner döner yine okur. Bildikleri tek şey zam…

İşte büyük sanayi tesislerinin kullandığı doğalgaza, Daha yeni yüzde 5 gizli zam yaptılar. Sanayici her gün yeni bir sürprizle, yeni bir zamla karşılaşıyor. Üreticinin enflasyonu şaha kalktı. Üretici fiyatlarındaki 12 aylık artış, yüzde 151,5. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe fiyat artışı yüzde 165, enerji sektöründeki fiyat artışı yüzde 417. Üretici enflasyonundaki bu rakamları daha önce hiç görmedik. Korkunç bir rekor!

Söyledikleri hiçbir şey tutmadı. Hiçbir öngörüleri gerçekleşmedi. 1 dolar 13 lira 85 kuruş iken, Nebati Bakan çıktı, “Korkmayın Türk Lirası en zayıf durumunda, daha fazla değersizleşemez” dedi. Bugün dolar 18 lira 58 kuruş. O günden bu güne, Türk Lirası, Dolar karşısında yüzde 26 daha değer yitirdi. Paramız sadece Amerikan dolarına karşı değil, uzak, yakın pek çok ülkenin parasına karşı değer kaybetti. Sene başından bu yana Türk Lirası, Gürcistan Larisine karşı yüzde 36, Savaştaki Rusya’nın Rublesine karşı yüzde 42, Sokaklarında protestolar olan İran’ın Riyaline karşı yüzde 29, Irak’ın Dinarına karşı yüzde 30, Suriye Lirasına karşı yüzde 28, Bulgar Levasına karşı yüzde 17 değer kaybetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP