DOLAR 32,5033 -0.13%
EURO 34,9819 0.39%
ALTIN 2.431,990,38
BITCOIN 2086009-0,94%
İzmir
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
CHP'li Polat: 'Böyle bir yurt yönetimi anlayışı olmaz'

CHP'li Polat: 'Böyle bir yurt yönetimi anlayışı olmaz'

ABONE OL
21 Eylül 2021 13:57
CHP'li Polat: 'Böyle bir yurt yönetimi anlayışı olmaz'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Barınma sorunu yaşayan üniversiteli gençlere destek veren CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanları seferber edeceğini açıklayarak, hükümetin belediyelerin yurt yapıp işletmesi önündeki engelleri kaldırması gerektiğini belirtti. Polat, “Hükümetin hiçbir önlem almamış olması kabul edilebilir bir durum değil. Devlete ait misafirhaneler, konuk evlerinin, otellerin açılması gerekiyor. Bu kısa vadede bir çözüm olabilir. Bir tane öğrenci gencimiz dahi barınma sorununu halledemediği için eğitimine ara verirse bunun vebali hükümet edenlerin üzerindedir” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- Üniversiteli öğrencilerin yurtlardaki yer sıkıntısı nedeniyle yerleşememesi  ve aşırı kira arttıran ev sahipleri nedeniyle kiralık ev bulamaması nedeniyle başlayan sıkıntıya tepkiler büyüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli’de öğrencilere seslenerek, yurt sorununu bir yıl içinde çözecekleri sözünü verdi. Kılıçdaroğlu, “1 yıl içinde yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağım. Onlar Türkiye’nin geleceği. Ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi eğitim alırlarsa Türkiye o kadar büyüyecek” açıklamasını yaptı.

MİLLETVEKİLLERİ POLAT VE SERTER, PARKTA SABAHLAYAN ÖĞRENCİLERE DESTEK VERDİ

Öte yandan İzmir’de yurt ve ev bulamayan öğrenciler de dün Buca’da ‘Barınamıyoruz Hareketi’ başlattı. Artan yurt ve ev kiraları nedeniyle sokakta kalan ve durumu protesto eden üniversiteli öğrenciler Buca Hasan Ağa Parkı’nın bahçesinde toplandı, öğrencilere CHP İzmir milletvekilleri Mahir Polat ve Bedri Serter de destek verdi.

MAHİR POLAT: “BÖYLE BİR YURT YÖNETİMİ ANLAYIŞI OLMAZ”

Konuya dair değerlendirmelerde bulunan CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, yurt başına düşen öğrenci ortalamasının 8.2’den 9.7’ye yükseldiğine dikkat çekerek, şu tespitlerde bulundu  “Yurt başına öğrenci ortalaması 8.2’den 9.7’ye çıkmış. Bu çok ciddi bir rakam. Böyle bir yurt yönetimi anlayışı mümkün değil. Öğrenciler pandemi öncesinde devlet yurtlarında kalmayı tercih etmiyordu. Özel yurtları ve kiralık evleri tercih ediyordu. Pandemi sürecinde özel yurtların çoğu hükümetten teşvik ya da kredi desteği alamadığı için battı. 2002’de 9.7’si yurtlarda barınıyormuş, 2020’de bu oran 8.2’lere düşmüş. Böyle bir yurt yönetimi anlayışı olamaz.

POLAT DURUM TESPİTİ, ELEŞTİRİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SUNDU

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, inşaat maliyetlerindeki artış, kentlerin sağlıklı planlanamaması gibi nedenlerle konut arzında da düşüş olduğunu, yaşanan ev kıtlığı nedeniyle fırsatçılık yapan bazı ev sahipleri nedeniyle öğrencilerin sokakta kalmayla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

“HÜKÜMETİN HİÇBİR ÖNLEM ALMAMIŞ OLMASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Milletvekili Polat, “İnşaat maliyetlerindeki artış, plansız kentleşme nedeniyle konut arzında düşüş var. Ev kıtlığı nedeniyle bazı ev sahipleri fırsatçılık yapıyor. Hükümetin ciddi bir planlamayla kapanan özel yurtları aktif hale getirmesi gerekiyor. Kredi Yurtlar Kurumu’nun yeniden ve hızla yapılandırılması şart. Okulların pandemi sonrası yeniden açılacağı bilinirken hükümetin hiçbir önlem almamış olması kabul edilebilir bir durum değil. Devlete ait misafirhaneler, konuk evlerinin, otellerin açılması gerekiyor. Bu kısa vadede bir çözüm olabilir. Bir tane öğrenci gencimiz dahi barınma sorununu halledemediği için eğitimine ara verirse bunun vebali hükümet edenlerin üzerindedir” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BAŞKANIMIZ TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEK”

Yurtlarda yer ve kiralık ev bulamayan gençlerin tarikat ve cemaatlerin eline düşme tehlikesi içinde olduğu uyarısını yapan CHP Milletvekili Polat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de sorunun çözümüne dair somut adım atacağını belirtti. Polat, “Sayın başkanımızla görüştüm. Tüm imkanları seferber edecekler. Kısa süre içinde bir çözüm projesini kamuoyuna duyuracaklar. Bu sevindirici” dedi.

“BELEDİYELERİN YURT YAPIP İŞLETMESİ ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILSIN”

CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, belediyelerin yurt yapmasının önündeki engellerin de bir an evvel kaldırılmasını belirterek, “Belediyelerin önündeki engeller kaldırılmalı. Biliyorsunuz belediyelerin yurt yapıp işletme hakları ellerinden alındı. Bu öğrenciler tarikat ve cemaat yurtlarına gitmek zorunda kalıyor. Konuyla ilgili hızlı bir yönetmelik düzenlemesinin yapılıp hayata geçirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP