DOLAR 32,3782 0.16%
EURO 34,9963 -0.29%
ALTIN 2.324,080,21
BITCOIN 2260128-0,77%
İzmir
18°

AÇIK

üst menü altı
CHP'li Kılıç'tan o yol ile ilgili soru önergesi: 'Kaza olmayan gün sayısı yok denecek kadar az'

CHP'li Kılıç'tan o yol ile ilgili soru önergesi: 'Kaza olmayan gün sayısı yok denecek kadar az'

ABONE OL
28 Ocak 2022 09:18
CHP'li Kılıç'tan o yol ile ilgili soru önergesi: 'Kaza olmayan gün sayısı yok denecek kadar az'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde yaşayan vatandaşların bitmek bilmeyen karayolu çilesini” Meclis gündemine taşıdı. CHP Miletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, hazırladığı yazılı soru önergesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu.

ÖDEMİŞLİ'NİN BİTMEYEN KARAYOLU ÇİLESİ 

TBMM Divan Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir-Ödemiş, Ödemiş-Kiraz, Ödemiş-Ovakent ve Ödemiş-Belevi yollarının belirlenen tarihlerde tamamlanmadığını, hatta Ödemiş-Ovakent yolunun yapımına ise 2 senedir başlanmadığını ifade etti. Başlıca geçim kaynağı tarım olan yöre halkının bu durumdan çok olumsuz etkilendiğini dile getiren CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, “Türkiye’nin, belki de dünyanın en verimli topraklarına sahip olan Ödemiş İlçesi’nin bu potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkartabilmesi için çevre il ve ilçelerle olan bağlantı yollarının da kusursuz olması gerekmektedir. Üretici ürününü müşterisine gönül rahatlığıyla ulaştırmalıdır, ancak Ödemişli vatandaşlarımız bu avantajını, bitmeyen karayolu çilesinden dolayı kullanamıyor.” dedi.

KAZA OLMAYAN GÜN SAYISI YOK DENECEK KADAR AZ 

2 gün önce Ödemiş İlçesi’nin merkezinde ve köylerinde yaptığı saha çalışmalarında hep aynı şikayeti aldığını belirten CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Ödemiş’te karayolu eksikliği olduğunu, yolların çok dar ve yüksek tonajlı kamyon trafiğinin de çok yoğun olmasından kaynaklı sık sık kazaların meydana geldiğini aktardı. Hatta yöre halkının Ödemiş-Ovakent yoluna “Ölüm Yolu” ismini verdiğini, bu bölgede kaza olmayan gün sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirten TBMM Divan Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, açıklamasında şöyle devam etti: “Bu durum bölgede yaşayan vatandaşların artık canına tak etmiş durumda. Aynı zamanda Ovakent’i Aydın iline de bağlayan bu yaklaşık 15 kilometrelik yolda 2 sene önce karayolları tarafından istimlak çalışmaları yapılarak ‘yol genişletilecek’ diye söz verilmiş, ancak hala ne bir çalışma ne de bir önlem var. Bölgede daha önce sözü verilen çevre yolunun da yapılmamış olması ağır tonajlı kamyonları bu yollardan geçmeye zorluyor. Yöre halkının can tehlikesi de trafikle birlikte her geçen gün artıyor. Artık bu yolların yapım zamanı geldi. Seçim dönemi gelip söz verip, ‘seçim bitti ortaklık bozuldu’ diyerek bu işler olmaz. Devlet yönetimi ciddiyet ister. Söz verildiyse bu yollar yapılmalı.”

ÖDEMİŞLİ EFELER YAPILANI DA YAPILMAYANI DA UNUTMAZ

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, AKP iktidarlarının “oy yoksa hizmet de yok” anlayışının Ödemiş’te de kendini gösterdiğini kaydederek, “Ödemişli efeler yapılanı da yapılmayanı da unutmaz” dedi.

TBMM Divan Üyesi Av. Kılıç, açıklamasını şöyle tamamladı: “Cumhurbaşkanı’nın yazlık, kışlık, uçan, yüzen saraylarına milyarlarca lira harcanıyor. Her yıl milyonlarca liraya makam araçları alınıyor. Saray inşaatlarına, Saray’ın araçlarına milyonlarca lira ayıranlar yöre halkı için hayati önem taşıyan bu yollara bütçe ayırıp da tamamlayamıyor. Çünkü bu yollarda rant yok. Rant olmayınca ‘yapalım’ diye bastıran 5’li çeteler de yok ortada. 1150 odalı Saray’ın bir yıllık elektrik harcamasıyla bile yapılabilecek bu yolları yapmayanları Ödemişlilerin vicdanına bırakıyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP