DOLAR 32,5134 -0.12%
EURO 34,9685 0.24%
ALTIN 2.447,811,03
BITCOIN 2064562-2,25%
İzmir
24°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
CHP'li Arslan: Cumhuriyet; Özgürlüktür, Umuttur, Eşit Yurttaşlıktır!

CHP'li Arslan: Cumhuriyet; Özgürlüktür, Umuttur, Eşit Yurttaşlıktır!

ABONE OL
28 Ekim 2021 15:01
CHP'li Arslan: Cumhuriyet; Özgürlüktür, Umuttur, Eşit Yurttaşlıktır!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan Güçlendirilmiş Parlamenter sistem vurgusu.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle basın açıklaması yayınlayan Ednan Arslan; “Cumhuriyetimizin 98’inci yılını coşkuyla kutluyoruz.Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim ve ilkelerinde can bulan Cumhuriyet; özgürlüktür, umuttur, eşit yurttaşlıktır!” dedi.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLEMENTER SİSTEM VURGUSU
“Ülkemiz tarihin en ağır dönemlerinden birini yaşamakta. Her alanda büyük sorunlarımız var. Öğrenciler yurt, gençler iş bulamıyor.Adalet, sağlık, eğitim gibi temel alanlarda sorunlar çığ gibi büyümeye devam ediyor. Her güne yeni bir zamla uyanıyoruz. İnsanlarımız zam yükü altında geçinemiyor.

Cumhuriyet umut demektir;gelişim ve ilerleme demektir. Görünen o ki başkanlık sistemi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet yönetim anlayışı ve ilkeleriyle örtüşmemiştir.

Cumhuriyet halkın sesidir, halkın gücüdür, millet iradesinin yönetimidir:bu iradenin ilgili organlar eliyle en güçlü şekilde temsil edilmesidir. Bununda yolunun güçlendirilmiş parlamenter sistemden geçtiği artık görülmüştür.

Bugünkü sistemi ise savunucuları dahi açıklayamamakta, ülkeyi günden güne daha büyük sorunlara sürüklenmektedir. Bu sisteminde, sadece ekonomik, kültürel ve sosyal sorunlar değil, temel hak ve özgürlükler konusunda da önemli sıkıntılar yaşanıyor. Fırsat eşitliği sadece sözde kalmış durumda. İfade özgürlüğü baskı altında. Gençlerimizinyaşam koşulları, özgürlükleri, günden güne kısıtlanıyor.Oysa Cumhuriyet, geleceğimiz demek olan gençler ellerinde yükselecektir. Bu geleceğin önünde durmak yerine, gençlerin yolunu açmakhepimizin görevidir.

Cumhuriyet özgürlüktür, eşit yurttaşlıktır, kederde ve kıvançta ortak olmaktır, ülkenin nimetlerinden beraber faydalanmaktır.

CUMHURİYET BÜTÜN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ
Bu büyük Ulus, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bütün dünyaya meydan okudu, yokluklar içinde canını ortaya koyarak vatanını kurtardı,büyük zafer Cumhuriyet ile taçlandırıldı. Dünyanın tanıdığı en büyük devlet adamlarından biri olan Atatürk, Anadolu bozkırından çağdaş Cumhuriyeti yükselterek büyük devrimlere imza attı. Bütün mazlum uluslara da umut oldu.

İnanıyorum ki, milletimiz tüm bu zorlukları aşacak güce ve ferasete sahiptir.Cumhuriyet Bayramında83 milyonun yüreği kazanımlarına duyduğu şükranları için Anıtkabir’de atacak, yüzbinler Ata’sıyla buluşacak.

Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk’ü, yol arkadaşlarını, vatan için canını hiçe sayan gazi ve şehitlerimizi, saygı ve minnetle anıyorum.
Sözlerimi; Atatürk’ün şu sözleriyle bitirmek istiyorum: “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.”

YAŞASIN CUMHURİYET!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP