DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2076113-1,34%
İzmir
24°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
CHP'li Aksünger'den AK Partili Hızal'a tepki: 'Ne desteği! Sözlerimi bir daha dinlesinler!'

CHP'li Aksünger'den AK Partili Hızal'a tepki: 'Ne desteği! Sözlerimi bir daha dinlesinler!'

ABONE OL
24 Ocak 2022 13:04
CHP'li Aksünger'den AK Partili Hızal'a tepki: 'Ne desteği! Sözlerimi bir daha dinlesinler!'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, katıldığı bir televizyon programda yayına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Metro ihalesini en düşük teklif veren firmadan alıp 529 milyon TL bedelle başka bir firmaya verdiği iddiasına verdiği, "Böyle bir iddia varsa savcılığa suç duyurusunda bulunun" yanıtının ardından Hızal'ın sosyal medya hesabından kendisinin AK Parti'ye destek verdiğinin belirtilmesine sert tepki gösterdi. Aksünger, "O sorunun muhatabı ne ben ne de sayın Soyer'dir. Sorularına sayın Soyer ve diğer arkadaşlar zaten yanıt vermiştir. Soruyu CHP Grup Başkanvekili arkadaşımız yanıtlar. Sayın Hızal destek verdiğimi söylemiş. Ne desteği? Destek vermem sözkonusu değil. Ben sadece savcılığa suç duyurusunda bulunun dedim. O kişi benim muhatabım değil dedim televizyonda zaten. Ne desteği. Sözlerim ortada. Onları bir daha dinlesinler" dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-CHP 24. Dönem Milletvekili Erdal Aksünger, AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'ın sosyal medyasında yazdığı, "CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Buca Metrosu ihalesinde yaptığı usulsüzlükleri anlattığımda, CHP milletvekili Erdal Aksünger de canlı yayında şaşkınlığını gizleyemedi. İzmir için verdiğimiz bu mücadelede kendisinin desteğini önemli buluyoruz" açıklamasının ne anlama geldiğini anlayamadığını söyledi. 

DESTEK VERMEM SÖZKONUSU DEĞİL, SADECE ELİNDE BELGEN VARSA SUÇ DUYURUSUNDA BULUN DEDİM 

Hızal'ın paylaşımına tepki gösteren deneyimli siyasetçi Erdal Aksünger, "Destek vermem sözkonusu değil. Ben sadece savcılığa suç duyurusunda bulunun dedim. O kişi benim muhatabım değil dedim televizyonda zaten. Ne desteği. Sözlerimi ortada. Onları bir daha dinlesinler. Tekrar ediyorum ben sadece böyle bir şey varsa savcılığa gitsinler dedim" diye konuştu. 

O KİŞİYE CEVAP VERECEK OLAN BEN YA DA SAYIN SOYER DEĞİL, CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ARKADAŞIMIZDIR 

Programa Hızal'ın katılacağına dair bilgisinin de olmadığını anlatan Aksünger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere diğer yetkililerin ihalenin neden diğer firmaya verildiğine dair defaten açıklama yaptığına da dikkat çekerek, o programda AK Partili Hızal'ın sorusunun muhatabının da kendisi ya da Tunç Soyer olmadığının altını çizdi. 

SAYIN SOYER ZATEN GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPMIŞTI 

CHP 24. Dönem İzmir Milletvekili Aksünger, "Böyle bir ihalede buysa konu, bu tür ihalelerde her zaman şeffaflık taraftarı oldum. Söylenilen hikaye tamamen yanlış. Ya da doğruyu açıklayacak olan kişi ben ya da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de değil. Ona cevap verecek olan kişi mevkidaşı olan CHP Grup Başkanvekili arkadaşımızdır. Adalet ve Kalkınma Partililere gereken yanıtlar zaten Sayın Soyer ve diğer yetkililer tarafından verilmiş. Ama yine de söylemek isterim ki, ben de partimiz de en küçük yolsuzluk hikayesinin zaten karşısındayız, karşısında oluruz. Ki bugüne kadar uğraştığımız konular, iktidarın buna benzer yolsuzlukları hakkındadır. Neye destek vereceğim. Bu mümkün değil. İddia ettiğin doğru ise doğrunun araştırmanda destek olayım ya da belgen varsa git savcılığa git dedim.  Her yolsuzluğun karşısında olan bir insanım. Bu iktidarı yolsuzlukla ilgili en fazla itham eden benim. Zarrab davasını yakından takip etmiş bir insanım. İhalesiz olarak verilen işleri de aşikar ortada. Sözlerim ortada, onları bir daha dinlesin. İktidarları döneminde neredeyse hiçbir ihale şeffaf bile yapılmamıştır. Bu açık ve aşikar. Dünya kadar belge ve bilgi var. Bu dönem sona erdiğinde çok kişi yargılanır. Ama bu bağımsız bir yargı ile olur. Tahakküm altındaki bir yargıda mümkün değil. Zarrab davasında gördük, ne övgüler diziyorlardı, sonra vatan haini oldu. Onların yaptıklarını anlattıkları için. Biz yine aynı şeyi söylüyoruz, onlar değiştiler. Neyin vatan hainiymiş mesela Zarrab söylesinler. Onları ihbar ettikleri için mi?"  diye konuştu. 

NEDEN SADECE TUNÇ SOYER'İ SUÇLUYOR BU ARKADAŞ?

CHP'li büyükşehir belediyeleri ile bizzat ilgilenildiğinin herkesin malumu olduğunu kaydeden CHP'li Erdal Aksünger, Hızal'ın neden sadece Tunç Soyer'i suçladığını da anlamanın mümkün olmadığını belirtti. 

ŞİMDİ DE İZMİR İLE UĞRAŞIYORLAR 

"Şimdi de İzmir ile uğraşıyorlar" diyen CHP 24. Dönem Milletvekili-Siyasetçi Aksünger, "Büyükşehirlerle uğraşacaklar tabi. Bu aralar sayın İmamoğlu ile uğraşıyorlar mesela. Çünkü onu Sayın Erdoğan'ın en büyük rakibi olarak görüyorlar. İstanbul'u alan hükümeti alır diye düşünüyorlar. İstanbul'da yarışan adaylar aslında Cumhurbaşkanı ile yarışır. Demek ki sayın Erdoğan İstanbul'da mağlup olmuştur. Ankara ile de uğraştılar. Şu aralar Ankara gündemde değil. Şimdi de İzmir ile uğraşıyorlar. Neden sadece Tunç Soyer'i suçluyor bu arkadaş?  Aziz Kocaoğlu'nu suçlamıyor mesela. Mesele şu, Aziz Beyin hakkını teslim etmek gerekir tabi, dürüst idi, çabası vardı. Bazı dönemler karşı karşıya gelmiş olsak bile böyle biriydi. Kentsel dönüşüm meselesinde Aziz Bey'in çektiği bir Aziz bey bilir. İmzalanmayan kentsel dönüşüm sözleşmeleri belli. Onun muzdarip olduğu konular üzerinden Sayın Soyer'e dönüp şimdi yine yapmadılar diyorlar. Kendileri yaptırmadılar, yaptırmıyorlar. İzmir'in önünü tıkamak için uğraşıyorlar" değerlendirmesini yaptı. 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP