DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20903961,29%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
CDC: Covid-19 salgını, aşılanmayanların salgınına dönüştü

CDC: Covid-19 salgını, aşılanmayanların salgınına dönüştü

ABONE OL
17 Mayıs 2023 19:28
CDC: Covid-19 salgını, aşılanmayanların salgınına dönüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

"Covid salgını, aşılanmayanların salgınına dönüştü” diyen ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Başkanı Walensky, hastaneye kaldırılanların yüzde 97’sinin aşı yaptırmayan kişiler olduğunu belirtti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Başkanı Dr. Rochelle Walensky, korona virüsü nedeniyle hastaneye kaldırılanların yüzde 97’sinin aşı yaptırmayan kişiler olduğunu söyledi. "Covid-19  salgını, aşılanmayanların salgınına dönüştü” diyen Walensky, yedi günlük yeni vaka ortalamasının 26 binden fazla olduğunu aktardı. Bu rakam CDC’nin 11 bin olan Haziran ayı kayıtlarının iki katından fazla.

VAKALAR YÜZDE 70, ÖLÜMLER YÜZDE 26 ARTTI

Walensky, ABD’deki korona virüsü vakalarının önceki haftaya göre yüzde 70, ölümlerin ise yüzde 26 arttığını söyledi. Ülkede aşılanmanın az olduğu bölgelerde yeni vaka kümeleri görülüyor. Walensky, ABD’de bulaşıcılık riskinin arttığı eyaletlerin sayısının da gittikçe yükseldiğini belirtti ve bu durumun geçen aylarda meydana gelen kazanımları tersine çevirebileceği uyarısında bulundu. CDC Başkanı ilk dozunu olduktan sonra ikincisi için belirlenen zamanı kaçırmış olanların gecikmeli de olsa ikinci dozlarını olmaları tavsiyesinde bulundu.

Beyaz Saray korona salgınıyla mücadele koordinatörü Jeff Zients, beş yeni vakadan birinin Florida’da görüldüğünü bildirdi. Zients, ABD’de son 10 günde yaklaşık 5 milyon kişinin aşı olduğunu, bunlar arasında şu ana kadar aşılama oranı düşük seyreden eyaletlerin sakinlerinin de olduğunu belirtti.

FAUCI: DELTA BASKIN VARYANT HALİNE GELDİ

Zients ABD’nin üçüncü doz için yeterli aşı stoku bulunduğunu, ancak üçüncü dozun gerekli olup olmadığı konusunda hala karar verilmediğini söyledi. ABD’nin önde gelen salgın hastalık uzmanı Anthony Fauci ise korona virüsünün orijinal varyantından daha bulaşıcı olan Delta varyantının dünya genelinde 100 kadar ülkede görüldüğünü ve artık baskın varyant haline geldiğini söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP