DOLAR 32,6016 0.34%
EURO 34,8174 0.17%
ALTIN 2.511,191,08
BITCOIN 20928411,94%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

üst menü altı
Çavuşoğlu: 'ABD F-35 sorununu çözmezse diğer seçenekler devreye girer'

Çavuşoğlu: 'ABD F-35 sorununu çözmezse diğer seçenekler devreye girer'

ABONE OL
28 Ekim 2021 11:06
Çavuşoğlu: 'ABD F-35 sorununu çözmezse diğer seçenekler devreye girer'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yaşanan F-35 kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, sorunların çözülmemesi durumunda Su-35 ve Su-57 de dahil olmak üzere diğer seçeneklerin devreye gireceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın alması sonrası ABD'yle yaşanan kriz ve bu kapsamda teslim edilmeyen F-35'lerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin F-35 programından haksız yere çıkarıldığını ifade eden Çavuşoğlu, "Gerekçesi de S-400. F-35 uçaklarının alımı için ödeme yapıldı ancak henüz bize uçak teslim edilmedi. Türkiye'nin ya F35 programına geri dönmesi lazım, ya da Türkiye'nin parasını ödediği F-35'lerin Türkiye'ye verilmesi lazım, bu da olmayacaksa paranın geri verilmesi lazım. CAATSA yaptırımında F-35 var, ancak yaptırım kapsamında olmayan birçok ürün var. Tabii burada esas olan silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacıdır. ABD'den bir heyet geldi, görüşmeler devam edecek" diye konuştu.

KONGRENiN MEKTUBU

Çavuşoğlu, bu konuda farklı lobilerin devrede olduğunu ileri sürerek "11 kongre üyesi var. Kongreden onay önemli. Biz S400'ü neden aldık? ABD kongreyi bahane edip Patriot'ları bize satmadı biz de başka kaynaklara yöneldik. Şimdi kongreden böyle ir mektup gelebilir ama burada daha çok ABD yönetiminin tutumu önemli. Yönetim kongreyi ikna edebilir" dedi. Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

TÜRKİYE RUSYA'DAN SAVAŞ UÇAĞI ALIR MI?

"Türkiye hiçbir zaman çaresiz kalmamıştır. Şu an ihtiyacının yüzde 75'ini üretiyor. Bir ihtiyaç olduğunda başka ülkelere yönelebilir. Alternatiflerimiz var. Biz yolumuza devam ediyoruz. Biz kendi uçağımızı üretene kadar ihtiyaçlarımızı başka kaynaklardan alırız.  ABD bu sorunları çözmek istemezse ya da Kongre bunu engellerse Su-35 ve Su-57 dahil diğer seçenekler devreye girer. Türkiye'ye yönelik çifte standartlar NATO'yu zayıflatır."

'YUNAN BAKAN ÇOCUK GİBİ AĞLAYIP BİZİ ŞİKAYET EDİYOR'

Doğu Akdeniz konusuna da değinen Çavuşoğlu, "Yunanistan Dışişleri Bakanı çocuk gibi ağlayıp duruyor. Günde en az 5 kişiye ağlamazsa, Türkiye'yi şikayet etmezse olmaz. Bu aşağılık kompleksinden, korkudan kaynaklanan bir tavır" ifadesini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP