DOLAR 32,3407 0.27%
EURO 35,1402 -0.01%
ALTIN 2.308,541,38
BITCOIN 22908352,70%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Başkan Soyer'den komşuya ziyaret: Barış ve dostluk mesajları verdiler

Başkan Soyer'den komşuya ziyaret: Barış ve dostluk mesajları verdiler

ABONE OL
25 Mayıs 2022 15:30
Başkan Soyer'den komşuya ziyaret: Barış ve dostluk mesajları verdiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atina'ya giderek Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis ile biraraya geldi. İki başkan da görüşme sonrası sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. 

DEMOKRAT GÜNDEM- Atina ziyaretinde Başkan Kostas Bakoyannis ile kenti dolaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından barış ve kardeşlik mesajları verdi.

TUNÇ SOYER: ŞEHİRLERİMİZ ARASINDAKİ EKONOMİK VE KÜLTÜREL BAĞLARI GÜÇLENDİRECEĞİZ 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Soyer, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel bağların güçlendirilmesi vurgusu yaparak, "Akdeniz’in çok önemli iki şehri, Atina ve İzmir arasındaki barış ve kardeşliğin gündelik siyasete feda edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Atina Belediye Başkanı Sn. Kostas Bakoyannis ile komşuluğumuzu ve şehirlerimiz arasındaki ekonomik ve kültürel bağları güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı. 

""

KOSTAS BAKOYANNİS: İKİ HALK ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN REHİN ALINMASINA İZİN VERMEMELİYİZ

Öte yandan Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis de "Erdoğan'ın iki halk arasındaki ilişkilerini rehin almasına izin vermemeliyiz. İstikrar ve barış için çabalamalıyız. Bize, yerel yönetimlere yük olan bir sorumluluktur. Tüm bunları Atina'da misafir ettiğimiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşımız Tunç Soyer ile görüştük” dedi.

""

CUMHURBAŞKANI YUNANİSTAN'A VE MİÇOTAKİS'E YÖNELİK SERT İFADELER KULLANMIŞTI

Türkiye ve Yunanistan arasında F-16 alımı ve hava sahası ihlali konularında gerilim yaşanmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başında gerçekleştirdiği Kabine Toplantısının ardından sert açıklama yaparak, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e yönelik olarak, ''Artık benim için Miçotakis diye biri yok. Bundan sonrasını kendisi düşünsün. Biz birbirimize yeteriz. ABD, Miçotakis'e bakarak kararını vermeyecektir'' ifadelerini kullanmıştı. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP