DOLAR 32,5956 0.16%
EURO 35,0179 -0.08%
ALTIN 2.438,160,10
BITCOIN 21011280,68%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
Başkan Engin 3 yılını anlattı: 'En geç bir yıl içinde vaat ettiğimiz projelerin tamamını bitirmiş olacağız'

Başkan Engin 3 yılını anlattı: 'En geç bir yıl içinde vaat ettiğimiz projelerin tamamını bitirmiş olacağız'

ABONE OL
25 Mayıs 2022 11:07
Başkan Engin 3 yılını anlattı: 'En geç bir yıl içinde vaat ettiğimiz projelerin tamamını bitirmiş olacağız'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Narlıdere Belediyesi’nin son 3 yıllık hizmet döneminin değerlendirildiği Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Ali Engin, “Seçim bildirgesinde Narlıderelilere vaat ettiğimiz projeler ya tamamlandı bitti ya proje ve ihale aşaması. En geç bir yıl içinde vaat ettiğimiz projelerin tamamını bitirmiş olacağız. Onun üstüne projeleri de yine bitirmiş olacağız. CHP adayı olarak halkımıza demokratik hesabımızı vermeye hazır olacağız. Bunun mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- Narlıdere Belediyesi Başkanı Ali Engin, ‘Narlıdere’nin Son 3 Yılı Değerlendirme Toplantısı’ başlıklı toplantıda süren, başlayan ve tamamlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

Çalışmalarının CHP Genel Merkez tarafından da denetlendiğini kaydeden Başkan Ali Engin, anketlerden halkın memnuniyet oranının yüksek çıktığını söyledi. Engin, “Parti genel merkezimiz bizden her ay rapor istiyor, denetliyor. Yaptıklarımız kafamıza göre yaptığımız projeler değil. Geniş halk yığınlarını ilgilendiren projeler yaptık. Bu konuda memnuniyet olduğu genel merkezimizin yaptığı anketlerde de görülüyor” ifadesini kullandı.

""

"VAAT ETTİĞİMİZ PROJELERİMİZİN TAMAMINI BİR YIL İÇİNDE BİTİRMİŞ OLACAĞIZ"

Park Orman Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Ali Engin, “Biz de göreve geldiğimiz günden itibaren önce şehrimizin öncelik ve ihtiyaçlarını sorarak, araştırarak belirledik. Tabi ki daha sonra da kaynaklarımızı belirledik. Sizden toplanan vergiler ve kamu kurumlarıyla işbirliğinden oluştu kaynaklar. Bu çerçevede projelerimizi hazırladık. Seçim bildirgesinde Narlıderelilere vaat ettiğimiz projeler ya tamamlandı bitti ya proje ve ihale aşaması. En geç bir yıl içinde vaat ettiğimiz projelerin tamamını bitirmiş olacağız.  CHP adayı olarak halkımıza demokratik hesabımızı vermeye hazır olacağız. Bunun mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum” dedi.

"KENTİMİZ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK"

Narlıdere’nin kentsel yenileme projeleriyle cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Bakan Ali Engin, “Narlıdere'nin nüfusunun, kentsel yenileme ile en fazla 130 bin olacağı öngörülüyor. Amacımız şehrimizi hem koruma hem kalkındırma ve kullandırma açısından büyütmek. Kentimiz orman ve deniz arasında konumlanması, metronun bitmesiyle, karayolu-demiryolu-altyapı üstünlüğünden dolayı cazibe merkezi haline gelecek. Şehrimize her geçen gün nitelikli göç alıyoruz. Ama bu göçü yönetmek, kontrol etmek, şehri kullanma ve kalkınma dengesi içinde götürmek temel hedefimiz. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Bu pastadan pay almak için şehrimizin altyapısını, donanımını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

""

"BU ZENGİNLİKTEN, FAYDADAN PAY ALINMASI LAZIM VE…"

Sözlerine, “Emek veriyoruz mücadele ediyoruz. Kamu hizmetlerinin tek başına yapması mümkün değil. Şehirler, kasabalar, ilçeler önümüzdeki yüzyıl içinde yarışma halinde olacak. Sadece devletler, özel şirketler rekabet içinde olmayacak. Dünyadaki tüm ilçeler, iller, kasabalar birbirleriyle yarış içinde olacaklar. Temelinde ekonomik faydadan pay almak var. Altyapı, ulaşım, tanıtım, turizm, kültür sanat ve turizme dayalı büyük bir ekonomi var dünyada. Son on yıl içerisinde seyahat eden insan sayısının 10-15 misli arttığı söyleniyor. Türkiye’de son 20 yılda milli gelirin 3-4 misli arttığı söyleniyor. Üniversite ve öğrencisi sayısı arttı” diye başlayan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “İzmir de ilçemiz de bundan ciddi pay almalı. Bu zenginlikten, faydadan pay alması lazım. Her ilçenin kurumun buna göre konumlanması lazım” hedefini ortaya koydu.

"ANAOKULU VE MESLEK LİSESİ SORUNU MEMLEKET MESELESİ"

Kentte gerçekleştirdikleri kültür-sanat, eğitim projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Ali Engin, “Bin 100’e yakın sanat kurslarımız var. Ülkemizin en önemli sorunlarından gördüğümüz eğitim sorunu var.  Okul öncesine ayıramadığımız bütçe, niteliksiz üniversite sayısı ekonomimizi, geleceğimizi ve ülkemizin planlamasını yok ediyor. Nar Çiçekleri anaokulunda 70 bin nüfuslu belediye olmamıza rağmen, liderimizin talimatıyla, 3 anaokulumuzun kapasitesini beşe çıkartarak, en geç bir yıl içinde 400 kapasiteye ulaştıracağız. Bunu bir memleket meselesi olarak görmek lazım. Hem meslek lisesi hem okul öncesi konusunun mutlaka devletin ve yönetiminin halletmesi lazım. Parayla erişilecek konu değil. Kamu kurumlarının mutlaka yoğun çaba göstermesi de lazım” ifadelerini kullandı.

""

HİZMET VE PROJELERİNİ MADDE MADDE ANLATTI

Kentte yürüttükleri restorasyon, bisiklet ve yaya yolları gibi diğer hizmetler hakkında bilgiler sunan Başkan Ali Engin, açıklamalarını, “100 evin restorasyonu bir yıl sonra tamamlanacak. İzmir Lokantacılar Odası ile geçen haftalarda görüşmemizde 50 üye burayı ziyaret edecek. İzmir lezzetlerini buraya toplamak istiyoruz. Yaya ve bisiklet yolları şehrin lastikli araçlara göre değil çocuklara, yayalara ve ileri yaşlılara göre düzenlenmesi lazım. Güngören, Barış caddeleri ve bisiklet yollarını bitirdik. Kadınlar da çabalarımızın odağında. Yaklaşık bir yıl önce hizmete girdi. Ziyaret edenlerin yarısından fazlası diğer ilçelerden geldi. Bu da bizi çok mutlu etti. Bu tesisi yapmamızın bir amacı da bu güzel ilçeyi İzmir’e ve diğer illere tanıtmaktı. Emekliler, gençler, dar gelirlilerin deniz kenarında oturacakları dinlenecekleri alanları olmadığını söylemişti. Bugünkü fiyatlarla 2.5 tl’ye çay veriyoruz. Narlıdere Mandalin, Zeytin kafeler aracılığıyla. Slow Food, çağımızın en gerekli çabalarından biri. Yüzbinlerce üyesi olan bir oluşum Slow Food. Buraya üye olduk, birliğimizi kurduk. Bu yöndeki çabalarımızı sürdürüyoruz. Narlıdere Port projemiz var. Körfeze en uzun sahili olan ilçelerden biri. 11 km sahilimiz var. Sahilevleri bölgemiz kentin turizm ve cazibe merkezi haline gelebilecek bir yer. Marina projesinin ihalesi bitti, yılbaşına kadar ruhsatlandırıp yap işlet devret modeliyle finansmanını karşılayıp, en geç 2 yıl içinde tamamlayacağız. Yine Sahilevleri’nde spor önemli. O bölgemizin ve İzmirlilerin talebi üzerine, bize ait olan bir arsada yaklaşık 4 toprak kortu, fitness ve spor salonu, sosyal tesisleri olan Tenis Kulübü’nün temelini bu ay atıp, baharda hizmete sunacağız. İzmir’in en büyük tenis tesislerinden biri olacak. Pir Sultan Abdal Parkı projemiz var. İçinde kaçak yapıların olduğu bir alandı. Kaçak ve düzensiz yapıları yıktık. Bunu büyükşehir belediyemizle ortak yapıyoruz. Buradan Tunç Soyer başkanımıza teşekkür ediyoruz. Aşırı inşaat maliyetler nedeniyle hükümeti çıkardığı genelgeyi gerekçe gösterip müteahhit firma feshetti. En geç birkaç ay içinde temel atıp o parkımızı da, yaklaşık 25 bin metrekare, hayata geçireceğiz. 1 yıl içinde hizmete açmış olacağız. Hüseyin Serbeş Parkı projemiz var. Oradaki sağlıksız yapıları yıkarak yeşil koridoru oluşturup güzel bir alan haline getirdik. Yine doğan her bebeğimizi ziyaret edip hediye vererek, onları ziyaret ediyoruz. Birçok ödül de aldık. En son 2’nici Yüzyıl Derneği’nin ödülünü Narlıdereliler adına aldım. Kadın kooperatifi çabamız sürüyor. Heykellerimize ağırlık verdik. Estetik, güzel, dayanıklı heykeller yaptık. Liman Reis Mahallemize Prof. İbrahim Armağan Parkı yaptık" şeklinde sürdürdü. 

"KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇOK ÖNEMLİ, 43 HEKTARDA 4 MAHALLEDE İMAR PLANLARINI ONAYLADIK"

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, kentsel dönüşüm hakkında süren dava, imar planı ve çalışmalar hakkında da önemli bilgiler verdi.

"O MAHALLELERDE REFERANDUM YAPACAĞIZ"

Başkan Engin, vatandaşla uzlaşma olmaksızın hiçbir çalışma yapmayacaklarının altını çizerek, “Kentsel dönüşüm İzmir ve Narlıdere için en önemli konulardan biri. Çarpık yapılaşmayla mücadele, planlama ve dönüşümle uğraşırken, bir taraftan 40 yıl önce yapılan apartmanlar da artık dönüşmek zorunda. Ketin yüzde 75’inin yıkılıp yeniden yapılması lazım. Yapılmazsa depremlerde gördüğümüz sonuçlar çıkar. Eski başkanımız döneminde başlayan imar planı yapma çalışması var. Bu süreci hızlandırdık. İki yıl içinde yaklaşık 43 hektar alanda 4 mahallede imar planları onayladık, askı süresi bitti. Şu anda zannediyorum plancılar odası ve yurttaşlarımız hukuksal haklarını kullandı. Dava açıldı, bilirkişi aşamasında. Prensip olarak dava sonucunu bekleyeceğiz. 6 ya da 2 yıl sürebilir, tam olarak bilmiyoruz. Dava bitmeden kesinlikle uzlaşma çabası ve polemiğe girmeyeceğiz. O mahallelerde referandum yapacağız. Mahkeme lehimize sonuçlansa ve yeni imar planı yapsak da vatandaşlar evet demeden biz hiçbir girişimde bulunmayacağız. Bakanlık bize bu işi yapma yetkisi verdi. Vatandaş istemiyorsa bu yetkiyi bakanlığa iade ederiz. Vatandaşla herhangi bir kutuplaşmaya, zaten partimizin de görüşü bu, ne yapacaksak uzlaşarak yapacağız. Belediyemize ait 30 bin metrekare tapuyu da hiç evi, arsası olmayan vatandaş lehine kullanacağız. Belediye bu alanda rant elde etmeyi bir yana bırakın 300 dairesini vatandaş lehine kullanacak” değerlendirmesinde bulundu.

""

"PARTİ GENEL MERKEZİMİZ BİZDEN HER AY RAPOR İSTİYOR, DENETLİYOR"

“En geç yılbaşına kadar hem belediye önümüzü genişleteceğiz, hem birimlerimizi zemin kata alacağız. Yani vatandaş zeminde gelip işini halledip çıkacağız. AKM’de meclis ve nikah salonumuz var. Orada bazı dönüşümleri bitirdik. Meclis salonumuzu yeniledik, daha konforlu hale getirdik” diyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, çalışmalar hakkında verdiği bilgileri şöyle sürdürdü: “Parti genel merkezimiz bizden her ay rapor istiyor, denetliyor. Yaptıklarımız kafamıza göre yaptığımız projeler değil. Geniş halk yığınlarını ilgilendiren projeler yaptık. Bu konuda memnuniyet olduğunu genel merkezimizin yaptığı anketlerde de görülüyor. Eskiyen tüm araçları yenileme çalışmalarımız sürüyor. Temizlik ekiplerimiz kentimizi pırıl pırıl yaptı” dedi.

"NARLIDERE METROSU 2023 MART-NİSAN AYINDA BİTECEK VE…"

Narlıdere Metrosu’nda sona yaklaşıldığını kaydeden Başkan Ali Engin, “Narlıdere Metrosu yaşam konforunu değiştirecek bir proje. Sona gelindi. Geçen Cuma günü meclis üyelerimizle ziyaret ettik. 2023 Mart Nisan ayında İzmirlilerin ve Narlıderelilerin hizmetinde olacak. Bittiğinde her ilçeden ulaşım imkanı olacak. Halkapınar’da büyük bir aktarma istasyonu yapılıyor büyükşehir tarafından. Bütün demiryolları ordan aktarmayla ulaşımı sağlayacak. Narlıderemize daha fazla ziyaretçi gelecek. Esnaf da kazanacak. Slow Food kapsamında işletmelerin videolarını çektik. Turizmi, gastronimiyi büyütmeyi düşünüyoruz. Koyduğumuz hedeflere adım adım yaklaşıyoruz. Israr ve gayret edersek, başarılı olacağız. Ekmeğimizin büyüyeceğine, sokaklarımızın güzelleşeceğine inanıyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP