DOLAR 32,5250 -0.09%
EURO 34,9399 0.09%
ALTIN 2.429,560,01
BITCOIN 2159165-0,12%
İzmir
26°

KAPALI

üst menü altı
6 yaşında evlendirme skandalında kararı veren savcıya inceleme

6 yaşında evlendirme skandalında kararı veren savcıya inceleme

ABONE OL
9 Aralık 2022 13:37
6 yaşında evlendirme skandalında kararı veren savcıya inceleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul'da 6 yaşında çocuğun cinsel istismarı olayıyla ilgili 2012 yılında takipsizlik kararı veren savcı hakkında HSK inceleme başlattı.

H.K.G.’nin ‘6 yaşındayken evlendirilerek yıllarca cinsel istismara uğraması’ tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya müdahil oldu.

Türkiye'yi sarsan olayla ilgili bir Son Dakika gelişmesi yaşandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, soruşturmada takipsizlik veren Savcı hakkında HSK'ya inceleme izni verdi. HSK tarafından konuylailgili müfettiş görevlendirildi.

Anne, baba ve kardeşlerin kabul etmediği skandal ‘evliliğe’ ilişkin iddianamede çarpıcı ses kaydı ve fotoğraflar da var. İddianameye göre, H.K.G. 14 yaşında hamilelik şüphesiyle hastaneye gittiğinde polisin şüphesi üzerine ilk soruşturma yapıldı. Ancak hastanede kemik yaşı tespitine küçük kız değil, 21 yaşında başka biri sokulunca soruşturma da kapatıldı.

İstanbul’da Hiranur Vakfı’nın başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşında evlendirdiğine ilişkin iddia büyük infiale yol açarken yargının da gündeminde. H.K.G.’nin çocuk yaşta evlendirilerek istismara maruz bırakıldığı suçlamalarına dair dava açan savcılık, yaşını büyük gösteren kemik yaşı raporu için de ayrı bir soruşturma yürütüyor. Tanık olarak ifade veren kız kardeşleri ise bugün 24 yaşında olan H.K.G.’nin ifadelerinin doğru olmadığını iddia ediyor.

İddianameye göre, müşteki H.K.G. 30 Kasım 2020’de savcılığa başvurdu ve başına gelenleri anlatarak şikâyetçi oldu. Anlattıklarına delil olarak ses kaydı ve fotoğraflar sundu. H.K.G.’nin iddianamedeki ifadesine göre, babasının talebesi olan Kadir İstekli ile 6 yaşında ‘dini nikâhla evlendirildi.’ Nikâhı da babası kıydı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP