DOLAR 32,3303 0.24%
EURO 35,0704 -0.2%
ALTIN 2.281,560,19
BITCOIN 22826111,81%
İzmir
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
‘Dayak yiyen kadın şükretsin’ demişti; Nurettin Yıldız’a hakimden suç duyurusu

‘Dayak yiyen kadın şükretsin’ demişti; Nurettin Yıldız’a hakimden suç duyurusu

ABONE OL
29 Mart 2023 17:07
‘Dayak yiyen kadın şükretsin’ demişti; Nurettin Yıldız’a hakimden suç duyurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Dayak yiyen kadın sabaha kadar şükretsin” sözleri nedeniyle kendisine tepki gösteren sosyal medya kullanıcısına Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın açtığı hakaret davası mahkemeden döndü.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, 2018 yılında “Dayak yiyen kadın sabaha kadar şükretsin” ifadelerini kullandı. R.K. sosyal medya hesabından Yıldız'a tepki gösterdi. Yıldız, R.K. hakkında hakaret davası açtı. Nurettin Yıldız'ın, R.K.'ye açtığı hakaret davasından ceza çıkmadı. Davanın hakimi ayrıca Yıldız hakkında 'suça alenen teşvik' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

HAKİM: YILDIZ'IN İFADELERİ ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRIYOR

Oda TV'nin haberine göre, Nurettin Yıldız'ın sözlerine tepki gösterenlerden R. K. ismindeki bir kadın, sosyal medya hesabından, “Senin gibi iti dinleyenlere yazıklar olsun. Kurban olduğum rabbim, kadını erkeğe dövsün diye yaratmamıştır. O merhametlilerin en merhametlisidir” ifadelerini kullandı.

Yıldız, bunun üzerine R. K.’nin hakaret ettiğini iddia ederek kendisinden şikâyetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, R. K. hakkında 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar cezalandırılması istemiyle iddianame düzenlendi.

R.K., İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Davaya bakan hakim, Nurettin Yıldız’ın kullandığı ifadelerin, kadınlara şiddeti meşrulaştırdığını, sanığın da kadın olması sebebiyle bu söylemlerden dolayı tahrik ve teşvik edilmesi nedeniyle suça konu ifadeleri kullandığının altını çizerek, ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Mahkeme, ayrıca Nurettin Yıldız’ın söylemlerinin 'suç işlemeye alenen teşvik' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlarını oluşturduğunu belirterek, Nurettin Yıldız hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP