DOLAR 32,5658 0.07%
EURO 34,9978 0.35%
ALTIN 2.426,880,17
BITCOIN 2092323-3,11%
İzmir
24°

KAPALI

üst menü altı
Altın ve doları olanlar dikkat: Uyarı yapıldı!

Altın ve doları olanlar dikkat: Uyarı yapıldı!

ABONE OL
30 Mart 2023 08:35
Altın ve doları olanlar dikkat: Uyarı yapıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ons altın yeni haftada 1.970 dolar barajında kilitlendi. Ancak bankacılık alanından gelebilecek yeni bir haber tekrar bir sıçrama yaratabilir. Peki altın ve dolarda yükseliş sürer mi?

Altın ve dolar fiyatları yeni haftaya hareketli bir seyir ile başladı. Peki altın ve dolarda yükseliş sürer mi? Ata Holding & TFI Hazine Müdürü Yalaz Özkanlı milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

Altın geleneksel olarak riskin yüksek seyrettiği dönemlerde piyasanın ilk teveccüh ettiği güvenli liman yatırımlarından biri olduğunu ABD bankacılık sektöründe yaşanan sorunlu süreçte gördüğü talep ile teyit etmiş oldu. Bu çerçevede yaşanan satışları kısmen yatırımcıların bu sorunun piyasa etkilerinin en kötüsünün geride kaldığı şeklinde yorumlayabiliriz.

Aynı zamanda ABD getiri eğrisinin Fed'in sıkı para politikasını uzun süre koruma öngörüsü ile çelişir şekilde evrildiğini görüyoruz.

"ENDİŞELER YENİDEN ALEVLENDİ"

Yeni haftada altın fiyatlarında 1,950 Dolar seviyesinden sınırlı bir toparlanma gördüğümüz söylenebilir. Yatırımcıları yeniden altın alımına yönlendiren en önemli gelişmenin ABD senatosunda bankacılık denetleme organlarının katılımı ile yapılan oturum olduğunu gözlemliyoruz.

Başta Fed'in denetleme ihmalleri olmak üzere bir dizi soruna dikkat çeken oturum ABD bankacılık sektörünün kapsamlı risk incelemesine tabi tutulması gibi kararları da beraberinde getirerek yatışan endişelerin yeniden alevlenmesine neden olmuş gibi görünüyor. Alınan bu kararlar, piyasalar sektörün tamamen iyileştiği algısına kavuşana kadar, temkinli bir duruş ile altın talebini destekleyici kalmasını beraberinde getirebilecektir.

Ancak bu konjonktürü altın fiyatlarında 2,000 Doların üstünde yeni zirvelerin hızla görülebileceği şeklinde yorumlamamak daha doğru olacaktır. Bu tür zirve hareketlerinin yeni kötü haberlerin gelme sıklığına bağlı kalması beklenebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP