DOLAR 32,5754 0.1%
EURO 35,0088 0.49%
ALTIN 2.429,270,27
BITCOIN 2091831-3,83%
İzmir
21°

KAPALI

üst menü altı
AK Parti İzmir’de kaç kişi Milletvekili Aday Adayı oldu.. Temayül yoklaması ne zaman yapılacak?

AK Parti İzmir’de kaç kişi Milletvekili Aday Adayı oldu.. Temayül yoklaması ne zaman yapılacak?

ABONE OL
23 Mart 2023 11:56
AK Parti İzmir’de kaç kişi Milletvekili Aday Adayı oldu.. Temayül yoklaması ne zaman yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir'de Milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunan sayısı belli oldu. AK Parti'den aday adaylığı için 202 kişi başvuruda bulunurken, listelerin tamamlanmasından sonra aday adayları tarafından yapılacak oylamayla temayül yoklaması yoluna gidilecek.  Hafta sonu Halkapınar Salonu'nda gerçekleşecek olan yoklamada e-temayül yöntemi kullanılacak. Böylelikle oylarını bilgisayar üzerinden kullanacak partililerin tercihleri anında AK Parti Genel Merkez'de görülebilecek. 

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-EMİN ŞANLI-Tüm siyasi partilerde 14 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi beklenen Milletvekilliği seçimi için aday adaylarının başvuruları da tamamlanıyor. 

AK Parti İzmir'de milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süresi dün dolarken, Milletvekili olmak için başvuranların sayısı 202 oldu. Öte yandan listelerin tamamlanmasıyla birlimkte temayül yoklamasına da gidilecek. 

Halkapınar Spor Salonu'nda 25 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek temayül yoklamasına mevcut milletvekillerinin dışında tüm aday adayları ve teşkilat mensupları katılabilecek. 

E-TEMAYÜL YÖNTEMİYLE SONUÇLAR ANINDA GENEL MERKEZE İLETİLECEK 

Öte yandan temayül yoklamasında bu kez teknolojiden yararlanılacak. Teşkilat mensupları aday adaylarına yönelik oylarını bilgisayar üzerinden yapabilecek. E-temayül yöntemiyle oy kullanan partililerin aday adaylarına vereceği oylar anında AK Parti Genel Merkez yöneticileri tarafından görülebilecek ve sonuçlar gün sonunda hızla açıklanacak. 

TEMAYÜLDE KİMLER OY KULLANACAK?

Hatfa sonu saat 10.00'da başlaması ve 16.00'da sona ermesi beklenen temayül yoklamasına ilçe başkan ve yöneticileri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, büyükşehir belediyesi ve ilçe meclis üyeleri ile mahalle başkanları katılarak, oy kullanacak. 

""

""

""

""

""

""

""

""

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP