DOLAR 32,5632 0.21%
EURO 34,9518 -0.09%
ALTIN 2.444,360,35
BITCOIN 20912950,06%
İzmir
18°

AZ BULUTLU

üst menü altı
38 bin sağlık çalışanı promosyon için isyanda… SES Başkanı Erkan Batmaz: ‘Ödemeler bir an evvel yapılsın’

38 bin sağlık çalışanı promosyon için isyanda… SES Başkanı Erkan Batmaz: ‘Ödemeler bir an evvel yapılsın’

ABONE OL
24 Mart 2023 14:10
38 bin sağlık çalışanı promosyon için isyanda… SES Başkanı Erkan Batmaz: ‘Ödemeler bir an evvel yapılsın’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık ve Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, İzmir’deki 38 bini aşkın sağlık personelinin maaşlarının yattığı banka ile il sağlık müdürlüğü arasında yapılan promosyon anlaşması gereği yatırılması gereken tutarın hala yapılmamış olmasına tepki gösterdi. Sendika Başkanı Erkan Batmaz, “Banka promosyon sözleşmesi gereği yatırılması gereken para hala yatırılmadı. Tüm sağlık emekçileri mağdur edilmiş durumda. Ödemelerin 15-20 Mart arasında yapılacağı belirtilmişti. Hala yapılmadı. Ne zaman yatırılacağına dair net bir bilgi de verilmiyor. Promosyon ödemeleri bir an önce yapılmaz ise sendika olarak haftaya eylem planımızı açıklayacağız” açıklamasını yaptı.

DEMOKRAT GÜNDEM-EMİN ŞANLI-İzmir’deki birinci, ikinci ve üçüncü basamaktaki hastaneler ve kurumlarda çalışan 38 bini aşkın sağlık çalışanını kapsayan ve  İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Yapı Kredi Bankası ve yetkili sendika ile yapılan banka promosyon anlaşmasının gereğinin yerine getirilmesini bekliyor.

Sağlık Müdürlüğü, yetkili sendika ve banka arasında 8 Mart 2023 tarihinde yapılan promosyon anlaşması gereği, sağlık çalışanlarının hesabına yatırılması gereken tutarların hala ödenmediğini açıklayan SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, tüm sağlık çalışanlarının mağdur edildiğini ve ödemelerin bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

ÖDEMELER YAPILMAZSA HAFTAYA EYLEM PLANIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ

SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, “Yapı Kredi Bankası ile promosyon anlaşması yapıldı. Sağlık çalışanlarının maaşları üzerinden yapılan banka promosyon sözleşmesi gereği yatırılması gereken para hala yatırılmadı. Tüm sağlık emekçileri mağdur edilmiş durumda. Ödemelerin 15-20 Mart arasında yapılacağı belirtilmişti. Hala yapılmadı. Ne zaman yatırılacağına dair net bir bilgi de verilmiyor. Konuya dair sözleşmenin ayrıntıları, ne zaman yatırılacağına dair İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazılı başvuruda da bulunduk. Buna da yanıt verilmedi. Süreç bu şekilde ilerlerse ve promosyon ödemeleri bir an önce yapılmaz ise sendika olarak haftaya eylem planımızı açıklayacağız” şeklinde konuştu.

""

15-20 MART TARİHLERİ ARASINDA YAPILMASI GEREKİYORDU

Sendika Başkanı Batmaz, İzmir’deki hastane ve kurumlarda görev yapan 38 bini aşkın sağlık çalışanını ilgilendiren banka promosyon miktarları ve sürece dair şu bilgileri paylaştı: “Birinci basamak için 24 bin, ikinci ve üçüncü basamakta çalışanlar için 31 bin 400 lira olan promosyon ödemesi söz konusu. İhaleyi alan Yapı Kredi Bankası’nın ihale gereğince 15-20 Mart tarihleri arasında yapması gereken promosyon ödemesini halen yapmamış olması çalışanlarda belirsizliklere ve bilgi kirliliğine neden olmakla birlikte ihaleyi yapan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne de güveni sarsmaktadır.

""

FAİZİYLE BİRLİKTE ÇALIŞANLARA İVEDİLİKLE ÖDENMESİNİ BEKLİYORUZ

Deprem nedeniyle ülkenin içinde bulunduğu OHAL süreci başta olmak üzere seçimin de getirdiği baskıyla bizi yönetenlerin bunu fırsata çevirerek sermayeden yana tavır almasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Sözleşme gereği ödenmesi gereken promosyon tutarının, her geçen gün düşen alım gücünün, enflasyon karşısında sağlık emekçilerini daha zor duruma düşürdüğü değerlendirilerek, enflasyondan kaynaklı kayıpları giderecek faizi ile çalışanlara ivedilikle ödenmesini talep ediyoruz.”

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP